Wonderland Academie

Blijf je ontwikkelen, welke ambities je ook hebt

Blob 13624 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Wonderland Kinderopvang gelooft in continue ontwikkeling. We stimuleren je om te blijven ontdekken en je unieke talenten in te zetten. Wij bieden je graag de ruimte om je verder te ontwikkelen. Bovendien is Wonderland een lerende organisatie.

In de praktijk betekent dit dat we het belangrijk vinden dat jij als (toekomstige) medewerker verantwoordelijkheid neemt over je (pedagogisch) handelen. Dat je openstaat voor feedback. En dat je actief je rol pakt binnen onze organisatie. Eigenaarschap noemen we dat.

Met de Wonderland Academie kan je je blijven ontwikkelen. Welke ambities je ook hebt. De Academie is afgestemd op de behoeften van jou en onze andere medewerkers. Ervoor zorgen dat ‘jouw’ kinderen klaar zijn voor de toekomst, begint immers bij jezelf!

Als je net aan je avontuur bij Wonderland begint, doorloop je een programma dat past bij de leeftijd van de kinderen waar je mee werkt. Daarna kun je ieder jaar meer ontdekken over verschillende onderwerpen. Heb je ambitie om door te groeien naar een andere functie? Volg dan een leertraject om bijvoorbeeld pedagogisch specialist op locatie te worden. Of junior-locatiemanager.

Opleidingsprogramma nieuwe (pedagogisch) medewerkers

Als je start binnen onze organisatie willen we je graag beter leren kennen en je kennis vergroten op onze pedagogische visie binnen de kinderopvang. Je introductie binnen de organisatie is hier dan ook op gericht.

Blob 13651 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Als onderdeel van je introductie bij Wonderland, nodigen we je daarom ook uit voor een Welkomstdiner. Tijdens een gezellig etentje maak je kennis met de directeur, de regiomanager en met andere nieuwe collega’s uit dezelfde regio. Je leert de organisatie en cultuur kennen en we vertellen je alles over onze organisatiedoelen en onze kernwaarden.

In het eerste jaar bij Wonderland kun je rekenen op de volgende trainingen:

Ontwikkelingsgericht werken volgens de
Piramide-methode kinderopvang
(voor functies bij het kinderdagverblijf)
In vijf trainingen leer je werken met de Piramide methode.

Lees meer

In vijf trainingen leer je:

  • meer over de basisconcepten van de methode Piramide
  • hoe je de ruimte het beste inricht voor een bepaalde activiteit
  • kansen creëren en benutten
  • de zes interactievaardigheden
  • welke intelligenties en ontwikkelingsgebieden er zijn
  • hoe je kunt werken volgens de vier stappen van Piramide

Ervaringsgericht werken voor de BSO
Kinderen komen bij de BSO na schooltijd, in de vakanties en in hun vrije tijd. Daarom ligt het accent op vrijblijvend spelen, plezier hebben, ontspannen en uitrusten. Maar ook dan leert een kind van nieuwe ervaringen. Jij begeleidt hem/haar daarbij.

Lees meer

Kinderen leren op de BSO alleen of samen met anderen, keuzes te maken. Tijdens hun avontuur bij Wonderland ontdekken ze nieuwe activiteiten. Ze leren nieuwe vaardigheden. Jij begeleidt de kinderen daarbij. Door bewust keuzes te maken kun je kinderen nieuwe ervaringen laten opdoen. De dag op de BSO gaat snel. In een paar uur tijd sta je op scherp en gebeurt er veel. Door te zien welke kansen er liggen en welke waarde elk moment heeft, hou je grip op de dag. In vier trainingen gaan we dieper in op de basis van ons werk, de kansen die er liggen en hoe je gebruikmaakt van het moment. Daarnaast kijken we naar de kansen die je zelf kunt creëren om kinderen nieuwe ervaringen te laten opdoen.

Voorschoolse educatie (VE) voor locaties met VE-doelgroepkinderen
Op locaties waar kinderen geplaatst worden, die extra ondersteuning nodig hebben, werken we met de VE-methode Piramide.

Lees meer

Deze trainingscyclus bestaat uit 12 trainingen waarna je een officieel certificaat krijgt voor het werken met deze methode.

Accountability
We vinden het belangrijk dat iedereen kan en mag bijdragen aan het succes van Wonderland.

Lees meer

De locatiemanager geeft een training accountability. Daarin leer je om het verschil te maken. Om net dat tandje extra bij te zetten. Om trots te zijn op het werk dat je doet. En ook verantwoordelijkheid te nemen als er iets misgaat. Je bent dus eigenaar van je werkzaamheden, je taken, je functie en de verantwoordelijkheden die daarbij horen. Het betekent ook dat je openstaat voor feedback en dat je samen met je collega’s een sterk team vormt waarin iedereen zich kan en mag ontwikkelen.

De Meldcode
Bij een vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld moet iedereen die met kinderen werkt, de Meldcode volgen.

Lees meer

Dat geldt voor alle professionals die werken in het onderwijs, de kinderopvang, de jeugdzorg, de zorg, welzijn en justitie. Als pedagogisch medewerker verwachten we van je dat je signalen herkent en bespreekt met de directe collega en je leidinggevende. Lees hier meer over de Meldcode

Kinder-EHBO
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor iedereen die met kinderen werkt, is het verstandig om een training EHBO aan baby’s en kinderen te volgen.

Lees meer

Je leert in deze training eerste hulp te verlenen bij de meest voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen. Het is goed als je weet wat je moet doen als een kind zich bijvoorbeeld verslikt, een wond oploopt tijdens het spelen of zijn enkel blesseert tijdens het stoeien.

Jezelf blijven
ontwikkelen

Na het eerste jaar bij Wonderland stopt je ontwikkeling natuurlijk niet! En dat stimuleren we ook graag. Omdat we het belangrijk vinden dat je je blijft ontwikkelen. En omdat ook het vak van pedagogisch medewerker continu in ontwikkeling is.

We bieden je daarom verdere verdieping op verschillende onderwerpen:

Functiewaarderingsgesprekken

Samen met jouw leidinggevende breng je jouw persoonlijke doelen en ambities in kaart. Tijdens de gesprekken kijk je ook kritisch naar je eigen functioneren.

Workshops

De afdeling Pedagogiek en de afdeling HR stellen ieder jaar een kalender met workshops voor medewerkers vast. Je kiest zelf welke workshop je wilt volgen. Bijvoorbeeld over een onderwerp waar je meer over wilt weten en/of een onderwerp dat past bij je leerdoelen.

Teamtraining

Iedere locatie krijgt per jaar een budget om een training te organiseren voor de ontwikkeling van het hele team. Zo’n training is niet alleen leerzaam en nuttig, maar vaak ook erg gezellig. Je leert elkaar immers nog beter kennen en daardoor ook beter samenwerken.

Video interactie begeleiding en coaching on the job

Op locatie hebben we een pedagogisch specialist die, samen met de locatiemanager en het team, zorgt voor de pedagogische kwaliteit van de opvang. Hoe jij je werk in de praktijk uitvoert, is namelijk heel belangrijk. Naast de gesprekken die je daarover met je leidinggevende hebt, is Video Interactie Begeleiding (VIB) een essentieel onderdeel in je ontwikkeltraject. Deze VIB wordt gegeven door de pedagogisch specialist van je locatie. Je krijgt dit één keer per jaar aangeboden. Daarnaast zal de pedagogisch specialist, in overleg met jou en je leidinggevende, ook coaching on the job geven. Dit is letterlijk leren in de praktijk.

Bijdragen
studiekosten

Bijdrage studiekosten voor BSO medewerkers

Ben je in het bezit van een kwalificerend diploma of heb je voldoende studiepunten om te werken binnen de kinderopvang en volg je een MBO, HBO of universitaire studie? Dan bieden wij jou een jaarlijkse studiebijdrage van € 600,- als je minimaal 7 uur per week op de BSO werkt.

Blob 13430 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29 1

Omscholing naar MBO-opleiding niveau 4

Heb jij de ambitie om je verder te ontwikkelen naar gespecialiseerd pedagogisch medewerker MBO niveau 4? Dat kan. Je blijft werkzaam binnen je eigen locatie en volgt daarnaast een deeltijdopleiding. Wonderland betaalt jouw opleiding!

BBL

Wil je werken in de kinderopvang maar heb je nog geen diploma? Dan is een BBL opleiding iets voor jou!

Ga jij met ons mee op avontuur?

Wordt onze nieuwe collega!