Peuteropvang Wonderland

 (2 tot 4 jaar)

Blob 13435 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Peuters zijn nog klein, maar ook al best een beetje groot. Ze lopen, dansen en rennen. Kletsen je de oren van het hoofd, willen het graag ‘zelluf doen’ en vragen steeds ‘waarom’. Ze zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Over zichzelf, zijn omgeving en de andere kinderen en mensen om hem heen. Het is belangrijk dat een peuter hier volop de ruimte voor krijgt.

Blob 13446 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29
I vorm zacht blauw

Spelenderwijs ontdekken

Bij de peuteropvang zal je kind spelenderwijs veel leren. Met diverse activiteiten wordt hij/zij uitgedaagd om zich te ontwikkelen. Op onze peuteropvang bieden wij een fijne plek voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud. Hier leren zij om te gaan met leeftijdsgenootjes, samen te delen en te spelen. Zo krijgt je kind een betere start op de basisschool. En daar heeft je peuter nog jaren veel voordeel en plezier van.

V vorm geel
O vorm turquoise

Samen op avontuur

Op de peuteropvang gaat je kind samen met Wonderland op avontuur. Het gaat ontdekken, ervaringen opdoen en mooie herinneringen maken. We stimuleren je kind daarbij door uitdagende activiteiten aan te bieden die bij zijn/haar leeftijd passen. Zo gaat je kind samen met Wonderland op avontuur.

Positieve ervaringen en fijne herinneringen maken dat je kind en jij met plezier bij Wonderland komen. Samen met andere kinderen beleeft je kind allerlei activiteiten en nieuwe dingen. Op een warm ingerichte, sfeervolle plek waar hij of zij zichzelf kan zijn, net als thuis. Peuters hebben een levendige fantasie. Je vindt dan ook veel brandweermannen en prinsessen op Wonderland. Ieder kind krijgt de ruimte om zijn eigen ‘ik’ te ontdekken. Je kind kan rekenen op vaste medewerkers, die luisteren en liefdevolle aandacht geven. En zij begeleiden je kind tijdens zijn/haar zoektocht naar normen en waarden. Elke dag weer met dezelfde passie voor kinderen.

V vorm geel
O vorm zacht blauw
V vorm geel
Blob 13622 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29 1
O vorm turquoise
Blob 13434 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29
Peuter opvang wonderland

Peuteropvang of peuterspeelzaal?

Peuteropvang heet soms ook wel peuterspeelzaal. Het doel is hetzelfde, namelijk je peuter de ruimte te geven om zich te ontwikkelen. Bij onze peuteropvang kun je net als bij een kinderdagverblijf hele of halve dagen afnemen, met een keuze tussen een 48 of 52 weken opvangpakket per jaar. Op de peuterzeelzaal kan je peuter 40 weken per jaar meerdere ochtenden of middagen per week terecht.

Meer informatie hierover vind je bij de opvangpakketten peuteropvang.

O vorm zacht blauw
Blob 13731 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Voorschoolse educatie

Op onze locaties kinderdagverblijf Stationsweg in Hillegom en peuterspeelzaal De Uitkijck in Baarn bieden wij naast reguliere opvang iets extra’s. Namelijk een programma voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben en van het consultatiebureau een indicatie hebben voor voorschoolse educatie (VE).

V vorm geel

De kwaliteit van Wonderland peuteropvang op een rij:

  • Keuze uit verschillende locaties, hierdoor kun je een opvanglocatie kiezen die goed bij je kind past.
  • Verschillende opvangpakketten, hierdoor kun je de opvang goed afstemmen op jouw opvangbehoeften.
  • Begeleiding door eigen pedagoge en pedagogisch specialisten voor de beste kwaliteit opvang. Ook heeft ieder kind een eigen mentor.
  • Divers activiteiten aanbod, hierdoor doen de kinderen veel ervaringen en ontwikkeling op het kinderdagverblijf.
  • Aandacht voor sport en bewegen, natuur en cultuur.
  • Op sommige locaties is ook onze buitenschoolse opvang (BSO) locaties gehuisvest. Ideaal als je kinderen van verschillende leeftijden hebt.
  • Ontwikkelingsgerichte opvang. Wij werken met de voorschoolse educatie (VE) methode Piramide 
  • Volledig verzorgde opvang.

Waarom kiezen voor peuteropvangbij Wonderland

Blob 13426 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29 2
display none
Opvang die bij je kind past

Wonderland heeft meerdere locaties voor peuteropvang. Iedere locatie heeft een eigen karakter, uitstraling en groepssamenstelling. Dit maakt dat je een locatie en pakket kunt kiezen dat goed bij je kind en jou past.

Begeleiding door eigen pedagoge en pedagogisch specialist

Wonderland heeft een pedagoge in huis en pedagogisch specialisten per locatie. Zij zijn er om de pedagogische kwaliteit van onze medewerkers te waarborgen. Zo zorgen we met elkaar voor een veilige, gezonde en uitdagende opvang. Ook krijgt je kind bij ons een eigen mentor. Die is ook het aanspreekpunt voor jou en je kind.

Voorbereiding op de basisschool

Onze medewerkers begeleiden de kinderen aan de hand van voorschoolse educatiemethode Piramide. * Via deze methode ontwikkelt je peuter zich optimaal op allerlei gebied: een prima voorbereiding op de basisschool. Zo leert hij of zij bijvoorbeeld alvast in de kring zitten, op je beurt wachten en samen spelen.
*Bij de peuterspeelzaal De Uitkijck in Baarn werken wij met Puk & Co.
Puk & Ko is een totaalprogramma voor de kinderopvang. Het hoofddoel van Puk & Ko is het vergroten van de Nederlandse taalvaardigheid. Daarnaast komen beginnende gecijferdheid en de sociaal-communicatieve ontwikkeling expliciet aan bod. Het programma kent aansprekende thema’s met de pop Puk in de hoofdrol.

Peuterworkshops

Je kind kan bij ons regelmatig meedoen met extra peuterworkshops in onze eigen de gym- en beweegstudio of elders op een locatie. Zo doet je kind nog meer verschillende ervaringen op tijdens zijn avontuur bij Wonderland.

V vorm geel
display none
Verzorgde overgang naar de BSO

Gaat je kind bijna naar de basisschool, dan nemen wij alvast samen een kijkje bij de Wonderland BSO. Zo kan hij/zij alvast een beetje wennen en straks gemakkelijker doorstromen.

Buitenspelen, de wereld om ons heen, eropuit

Buiten, in de omgeving van Wonderland is voor je kind ook een heleboel te ontdekken. Kinderen spelen daarom bij ons vaak buiten, in uitdagende speelruimtes. Op sommige locaties is er een moestuin, waar de kinderen zelf groente en fruit kweken en planten verzorgen. Zo trots als ze zijn na het oogsten… Bovendien, zelfgekweekte aardbeien, tomaten of appels smaken natuurlijk extra lekker.
Met de ouderwetse bolderkar trekken we er bovendien vaak op uit, de natuur in. Naar het bos, de duinen of het strand. Of naar de supermarkt, de kinderboerderij, de speeltuin of de BSO. Zo ontdekt je kind allemaal interessante plekken op zijn avontuur bij Wonderland.

Volledig verzorgde opvang met gezonde, warme lunch

Is je kind bij Wonderland, dan hoef je nergens voor te zorgen. Zo hebben wij voor de kleinsten Nutrilon 1 en 2 zuigelingenvoeding en zelfs luiers, zonnebrand en slaapzakken. Met een eventuele allergie houden we rekening. Wij kiezen ervoor om de kinderen zoveel mogelijk gezonde producten aan te bieden. Tussen de middag smult je kind bij ons van een lekkere en gezonde, warme maaltijd. Want, zien eten, doet eten. Samen eten is bij ons een ontdekkingstocht naar nieuwe smaken. Bovendien eten de meeste kinderen tussen de middag vaak beter dan in de avond. Fijn om te weten dat je kind alle belangrijke voedingsstoffen alvast binnenkrijgt.
Deze warme lunch is bij de meeste locaties bij de prijs inbegrepen (niet inbegrepen bij opvang op peuterspeelzalen). Op de locatiepagina vind je of de warme lunch wel/niet bij de prijs is inbegrepen.

Aandacht voor sport en bewegen

Lekker vrij bewegen is niet alleen leuk. Het is ook gezond voor de fysieke ontwikkeling van je kind. Binnen heeft Wonderland daarom op sommige locaties binnenspeeltuinen en beweeg- of gymstudio’s. We doen daar peuterdans, peuteryoga of sportworkshops en peuterbootcamp. We spelen en bewegen sowieso zoveel mogelijk buiten, het hele jaar door.

I vorm zacht blauw

Kwaliteit peuteropvang bij Wonderland

Je kind is voor jou het meest dierbare dat er bestaat. Dat betekent dat je kiest voor opvang van de beste kwaliteit. Kinderopvang die goed past bij je kind en bij jou. Bij Wonderland stellen we hoge eisen aan kwaliteit. Of het nu gaat om onze locaties en medewerkers, de materialen en inrichting of de maaltijden en activiteiten. Alles vinden wij even belangrijk.

Lees hier hoe wij onze kwaliteit in praktijk brengen

Peuter opvang wonderland

Gun je peuter de beste ontwikkeling

Wij denken graag met je mee over je opvangwensen en we nodigen je uit om Wonderland en onze kwaliteiten zelf te ervaren. Wij vinden het belangrijk om je kind en jou een goede start te geven bij onze kinderopvang. Daarom bieden wij je graag een kennismaking en rondleiding op een locatie aan. Kom dus gerust langs om sfeer te proeven en al je vragen stellen.