Facebook Wonderland Groep  Instagram Wonderland Groep  YouTube Wonderland Groep  Linkedin Wonderland Groep

Mijn Wonderland

SAMEN LEREN

Opvanggroepen


Bij Wonderland kun je kiezen of je jouw kind graag wilt laten opvangen op een groep met alleen eigen leeftijdsgenootjes (leeftijdsgerichte opvang) of juist liever in een groep met gemengde leeftijden van 0 tot 4 jaar. Beide type groepen hebben hun eigen kenmerken en voordelen.

Leeftijdsgerichte opvang

Wanneer je kiest voor horizontale opvanggroepen dan wordt je kind afhankelijk van de leeftijd en ontwikkelingsfase opgevangen in ofwel de babygroep, ofwel de dreumesgroep ofwel de peutergroep.

Babygroep

Op de babygroep worden de kinderen van 0 jaar opgevangen door hun vertrouwde medewerker. Het ritme van thuis wordt op het kinderdagverblijf gevolgd. Bij de baby's gaan rust en ontwikkeling hand in hand. Baby's worden gestimuleerd in hun ontwikkeling door ze te omringen met speeltjes van verschillende materialen, verschillende kleuren en met verschillende geluidjes. Daarnaast doen wij met de baby's activiteiten die stimuleren om te ontwikkelen. De kinderen hebben allemaal hun eigen vaste bedje zodat zij in een vertrouwde omgeving kunnen rusten. Geef je borstvoeding? Dan kunnen wij deze veilig voor je bewaren in onze speciale vriezer of je kunt langskomen tijdens de opvang om je kindje te voeden.

Dreumesgroep

De kinderen van 1 jaar noemen wij dreumessen. De wereld van de dreumes wordt steeds een beetje groter. Hij of zij kan inmiddels lopen en kijkt met open ogen de wereld in. Het naspelen van de 'grote mensen wereld' wordt een favoriet spel. De kinderen gaan zelf steeds meer keuzes maken en ontwikkelen een eigen wil. Ook vindt de eerste kennismaking met onder andere de taalontwikkeling en fysieke ontwikkeling plaats. Onze medewerkers stimuleren en begeleiden deze ontwikkelingen. De medewerkers spelen in op de behoefte tot ontwikkelen van de kinderen door passende activiteiten aan te bieden en in gesprek te gaan met kinderen.

Peutergroep

De peutergroep is voor kinderen van 2 en 3 jaar. De zelfstandigheid van de kinderen wordt steeds groter en het grote 'zelf doen' is begonnen. De kinderen krijgen ook meer oog voor de mensen en andere kinderen om hen heen. De eerste sociale interactie tussen de kinderen komt tot stand. Er kunnen nu met de kinderen groepsactiviteiten gedaan worden in kleine of grotere groepjes kinderen. Het fantasiespel beleeft hoog tij dagen, er lopen veel brandweermannen en prinsessen op Wonderland rond. De medewerkers geven de kinderen de ruimte om 'hun eigen ik' te ontdekken en begeleiden de kinderen tijdens hun zoektocht naar normen en waarden.

De voordelen van leeftijdsgerichte opvanggroepen zijn:

•   De medewerkers kunnen goed inspelen op het ontwikkelingsniveau van de kinderen en specifiek ingaan op de behoeften en interesses van de leeftijdsgroep.       
Het aanbod van activiteiten en het spelmateriaal kunnen goed op de leeftijd van de kinderen afgestemd worden.
Er is een evenwichtig dagritme, omdat de kinderen ongeveer gelijk lopen qua ontwikkelingsfasen.
Kinderen hebben vrienden in dezelfde leeftijd en kunnen daardoor op hun eigen niveau spelen.
De groep blijft een uitdaging voor de kinderen.
In een aparte babygroep is er veel aandacht voor rust, hygiëne en veiligheid.
Ouders herkennen gedrag dat hoort bij deze leeftijdsgroep en kunnen ervaringen uitwisselen.

Opvanggroep 0-4 jaar

Wonderland kinderdagverblijf heeft twee opvanggroepen waar kinderen van 0-4 jaar in één groep worden opgevangen. Wanneer kinderen met gemengde leeftijden samen zijn leren zij veel van elkaar. De kleinere kinderen zien allerlei vaardigheden van de oudere kinderen maar ook de oudere kinderen leren veel van de omgang met jongere kinderen.

De voordelen van gemengde opvanggroep

•   Een kind kan de periode op het kinderdagverblijf in dezelfde groep worden opgevangen.
De medewerkers kennen de kinderen goed en kunnen inspelen op de individuele behoeften.
De jongere kinderen leren van oudere kinderen, de oudere kinderen kunnen de jongere kinderen helpen.
Kinderen worden gestimuleerd in hun sociale vaardigheden, bijvoorbeeld rekening houden met elkaar.
Kinderen kunnen op hun eigen niveau aan diverse activiteiten deelnemen, een dreumes die al toe is aan een peuterspelletje kan met peuters meedoen. En andersom: een dreumes die wat minder goed meekomt kan spelen met de babymaterialen.
Ouders en kinderen hebben meerdere jaren met dezelfde pedagogisch medewerkers te maken waardoor een vertrouwensrelatie ontstaat.
Ouders leren van elkaar en zien in dat bepaald gedrag leeftijdsgebonden kan zijn.

 

De opvanggroep 0-4 jaar is uitermate geschikt voor kinderen die gevoelig zijn voor veranderingen en voor ouders die het prettig vinden dat broertjes en zusjes binnen dezelfde groep worden opgevangen.

Medewerkers stralen uit dat ze plezier in hun werk hebben, daarnaast geven ze de indruk je kind ook echt te kennen.

Ouder kinderdagverblijf

Onze kinderen zwaaien ons lachend uit en we halen ze ook lachend weer op. Het welkome gevoel iedere keer dat we naar binnenlopen maakt dat ik mij iedere dag weer realiseer dat we met Wonderland een goede keuze hebben gemaakt

moeder van 2 kinderen op Wonderland Stationsweg

Op Wonderland worden er allerlei leuke activiteiten en workshops voor de peuters georganiseerd. Zo deed Taco laatst mee met een judoles. Hij vond het geweldig. Hij raakte er aan tafel niet over uitgepraat. Ik vind het super dat de kinderen al deze ervaringen opdoen!

vader van Taco (3 jaar)

Toen ik tijdens mijn zwangerschap op zoek was naar opvang voor mijn baby’tje liep ik binnen bij Wonderland. De rust, vriendelijkheid en warme sfeer pakten mij direct. Ik ben blij dat Jasmijn geniet van de rust op de speciale babygroep.

moeder van Jasmijn (4 maanden)