Facebook Wonderland Groep  Instagram Wonderland Groep  YouTube Wonderland Groep  Linkedin Wonderland Groep

Mijn Wonderland

NIEUWSGIERIG

Ontwikkelingsgerichte opvang


In de eerste levensjaren legt je kindje een belangrijke basis voor de rest van zijn of haar leven. De mensen die je kind ontmoet in deze periode spelen een rol in de ontwikkeling van jouw kind. Jullie als ouder, opa en oma en ook de medewerkers van de kinderopvang. Zij geven je kind het vertrouwen waardoor je kind zich optimaal kan ontwikkelen.

Wij bieden je kind dé ideale omgeving voor een goede start. Een omgeving waarin vertrouwen, plezier, uitdaging en structuur hand in hand gaan met elkaar. Zo kan je kind zich optimaal ontwikkelen onder begeleiding van de beste mensen, ons team.

Dit betekent kindontwikkelling bij ons:

 • Professionele medewerkers
 • Wonderland pedagoge
 • Ontdekken
 • Plezier
 • Voorschoolse educatie
 • Bewegen
 • De wereld om ons heen, er op uit

Professionele medewerkers
Bij Wonderland werken wij uitsluitend met de beste mensen. Ons team is zorgvuldig samengesteld uit mensen die een passie hebben voor het begeleiden en ontwikkelen van kinderen. Zij kijken nauwkeurig naar de behoeften en ontwikkelingsfase van ieder kind om zo je kind de best mogelijke begeleiding te geven. De medewerkers zorgen liefdevol en met aandacht voor je kind. Want dat verdient jouw kind.

Wonderland pedagoge
Onze speciaal opgeleide Wonderland pedagoge zorgt er voor dat de visie van Wonderland altijd centraal staat in het begeleiden van de kinderen. Zij begeleidt de medewerkers in het ontwikkelingsgericht werken met de kinderen. Hierdoor zorgen wij voor de beste begeleiders voor 'onze' kinderen.

Ontdekken
Voor de ontwikkeling van een kind is het erg belangrijk dat het kind de ruimte krijgt om te ontdekken en te onderzoeken. Op Wonderland kan dit, uiteraard in onze veilige omgeving. Dit ontdekken en onderzoeken heeft betrekking op alle materialen die de wereld rijk is. Denk hierbij aan het spelen met scheerschuim, zand, modder en water. De kinderen geven bijvoorbeeld de planten water in de tuin of knutselen met verschillende materialen. Kinderen ontwikkelen daarmee niet alleen hun motoriek, ze doen eveneens ervaringen op met de mogelijkheden en beperkingen van die materialen. Een gevolg van deze ontdekkingstocht is dat kinderen vies of nat kunnen worden op de opvang.

Plezier
Een kind ontwikkelt zich het best wanneer het zich veilig voelt en plezier maakt. Op Wonderland vind je kind een waar kinder-paradijs. Een speciaal ingerichte omgeving waar altijd vriendjes zijn om mee te spelen. Dit wordt compleet gemaakt door onze medewerkers die er van genieten om met jouw kind een leuke dag te beleven.

Voorschoolse educatie
Voor het ontwikkelen van de verschillende vaardigheden van je kind is de locatie KDV Wonderland Stationsweg in Hillegom gecertificeerd om te werken met de voorschoolse educatie (VE) methode Piramide. De locaties in Leiden en Haarlem werken volgens de VE methode Piramide. Deze methode geeft richtlijnen over aan hoe de verschillende ontwikkelingsgebieden het beste gestimuleerd kunnen worden. De methode Piramide heeft een goede theoretische basis. De onderstaande concepten zijn de basis van de methode Piramide;

 • initiatief van het kind
 • initiatief van de pedagogisch medewerker
 • nabijheid (hoe bescherm ik het kind)
 • afstand (hoe laat ik het kind de wereld verkennen)
Lees verder wat de VE methode Piramide inhoudt en hoe wij dit bij Wonderland toepassen.


Bewegen
Het is voor de fysieke ontwikkeling van je kind van belang om regelmatig en vrij te kunnen bewegen. Bij mooi weer maken we veelvuldig gebruik van de ruime buitenruimtes. Doordat een gedeelte van het plein overdekt is, kan bij slechter weer nog steeds buiten gespeeld worden. Daarnaast hebben wij een speciale gymstudio. Dit is een grote ruimte waar door de kinderen naar hartenlust 'gesport' kan worden. De ruimte is met opzet zo leeg mogelijk gelaten zodat de kinderen de ruimte hebben om te bewegen. Natuurlijk is er voldoende materiaal aanwezig om ontwikkelingsgerichte bewegingspellen te doen.

De wereld om ons heen, er op uit
Buiten Wonderland is ook een heleboel te ontdekken. Om de kinderen nog meer te laten zien van de wereld om hen heen, gaan de kinderen regelmatig met de medewerkers op stap. Naar het dorp, de kinderboerderij of bijvoorbeeld de buitenschoolse opvang van Wonderland. Wonderland maakt gebruik van een aantal 'gewone' bolderkarren. Zo ziet je kind allemaal interessante plekken in de omgeving van Wonderland.

Medewerkers stralen uit dat ze plezier in hun werk hebben, daarnaast geven ze de indruk je kind ook echt te kennen.

Ouder kinderdagverblijf

Onze kinderen zwaaien ons lachend uit en we halen ze ook lachend weer op. Het welkome gevoel iedere keer dat we naar binnenlopen maakt dat ik mij iedere dag weer realiseer dat we met Wonderland een goede keuze hebben gemaakt

moeder van 2 kinderen op Wonderland Stationsweg

Op Wonderland worden er allerlei leuke activiteiten en workshops voor de peuters georganiseerd. Zo deed Taco laatst mee met een judoles. Hij vond het geweldig. Hij raakte er aan tafel niet over uitgepraat. Ik vind het super dat de kinderen al deze ervaringen opdoen!

vader van Taco (3 jaar)

Toen ik tijdens mijn zwangerschap op zoek was naar opvang voor mijn baby’tje liep ik binnen bij Wonderland. De rust, vriendelijkheid en warme sfeer pakten mij direct. Ik ben blij dat Jasmijn geniet van de rust op de speciale babygroep.

moeder van Jasmijn (4 maanden)