Facebook Wonderland Groep  Instagram Wonderland Groep  YouTube Wonderland Groep  Linkedin Wonderland Groep

Mijn Wonderland

NIEUWSGIERIG

Wonderland Flexibel Kinderdagverblijf


Wonderland Kinderopvang Hillegom (Wonderland Stationsweg) biedt flexibele opvang aan. Het voordeel van flexibele opvang is dat je de opvang precies af kunt stemmen op jouw opvang behoeften. Hieronder wordt de werkwijze van Wonderland Flexibel toegelicht.

Opvanguren
Flexibele opvang kan alle dagen van de week worden afgenomen. De opvang wordt afgenomen met een minimum van 5 uur per dag. Vervolgens kan er per uur verlengd worden. Je kunt dus bijvoorbeeld voor 5, 6, 7 of 8 uur en langer opvang afnemen.

Opvangkosten
Het uurtarief voor de Wonderland Flexibel is € 8,15 (2017).

Een deel van de bruto kosten voor de kinderopvang krijg je vergoed in de vorm van kinderopvangtoeslag. Het resterende gedeelte betaal je zelf. Als je wil bekijken wat de opvang je daadwerkelijk gaat kosten verwijzen wij je naar de website van de Belastingdienst. Hier kun je een berekening maken van de kinderopvangtoeslag die je zult ontvangen. Wanneer je deze toeslag aftrekt van jouw opvangkosten dan weet je welk bedrag je zelf zult betalen voor de opvang van jouw kind(eren).

Minimale afname
De minimale afname per maand is 22 uur. Dit komt overeen met gemiddeld ongeveer 8 uur per week. Wanneer je meer dan 22 uur opvang in de maand hebt afgenomen worden de meer uren extra gefactureerd. Wanneer je minder dan 22 uur opvang in de maand hebt afgenomen vervalt het recht op de overige uren.

Aanvragen opvang
De gewenst opvang dagen/dagdelen kun je schriftelijk aanvragen via het formulier, klik daarvoor op de link onderaan deze pagina. Aanvragen kan tot een maand voor de gewenste opvang dag. Is de periode korter dan kan de opvang via de email aangevraagd worden op .

De planning voor Wonderland Flexibel wordt een maand vooruit gemaakt, per de 1e en 16e van de maand. Dus op 1 augustus wordt de planning voor 1 september tot 16 september gemaakt. Op 16 augustus voor 16 september tot eind van de maand. Nadat de planning gemaakt is ontvang je een bevestiging dat de opvang door kan gaan.

Gegarandeerde opvang
Opvang die een maand van te voren is aangevraagd is gegarandeerd. Opvang kan ook op korte termijn worden aangevraagd, tot de dag zelf. In die gevallen kan de opvang doorgaan als er nog opvangplekken beschikbaar zijn.

Afzeggen/ruilen
Wanneer je opvang hebt aangevraagd kan deze tot een maand van te voren kosteloos geannuleerd worden. Binnen een maand is annulering niet mogelijk. In dat geval kan de opvang eventueel en op verzoek van de ouder geruild worden binnen de kaders van het ruilbeleid.