Facebook Wonderland Groep  Instagram Wonderland Groep  YouTube Wonderland Groep  Linkedin Wonderland Groep

Hillegom, 27 maart 2019 - Vandaag opende Fred van Trigt, wethouder Jeugd, WMO, Sport, Gezondheid, Onderwijs (huisvesting), Kunst en Cultuur en Accomodatiebeleid van de gemeente Hillegom officieel de nieuwe kinderopvanglocatie Wonderland Maasdamlaan. De locatie was al vanaf 4 maart al geopend, maar vandaag vond het officiele openingsfeest plaats.

Opening Wonderland Maasdamlaan wethouder Fred van Trigt 6
Wethouder Van Trigt plante een perenboom in het bijzijn van André Hogervorst van Sophia Scholen, Richard Waterman, bestuurder Wonderland Kinderopvang, Paula Bernsen, directeur van Wonderland Kinderopvang, Annemieke van der Vaart, manager kinderopvang Wonderland Kinderopvang, de kinderen van locatie Wonderland Maasdamlaan en kinderen uit de kleuterklas van basisschool de Leerwinkel.

De perenboom staat symbool voor de verdere groei in de samenwerking tussen Wonderland Kinderopvang en Sophia Scholen. De basisscholen de Jozefschool/de Leerwinkel uit Hillegom maken onder andere deel uit van Sophia Scholen. Onlangs zijn zij gestart met een samenwerking voor de start van de bouw van een nieuw integraal kindcentrum (IKC), dat medio 2021 aan de Vossenlaan in Hillegom wordt geopend. Wonderland Maasdamlaan biedt ruimte voor kinderdagverblijfgroepen en één buitenschoolse opvang groep. Deze locatie biedt ouders en kinderen nu al de mogelijkheid voor een opstapje naar de doorgaande leerlijn van 0 tot 13 jaar dat het nieuwe IKC straks biedt, waarin opvang en onderwijs goed op elkaar zijn afgestemd. De kinderen die op de locatie Wonderland Maasdamlaan starten kunnen in de toekomst overstappen naar het IKC, daarmee kan de doorgaande leerlijn in samenwerking met het onderwijs voor hen al in 2019 beginnen.

Na de officiële opening konden de kinderen deelnemen aan workshops Muziek en Tuimeljudo. De muziekworkshop werd gegeven door Hillegomse muziekschool en tuimeljudo werd verzorgd door sportcentrum Kenamju uit Haarlem en een gymdocent van basisschool de Leerwinkel uit Hillegom.

De nieuwe locatie Wonderland Maasdamlaan is gevestigd aan de Van der Duyn van Maasdamlaan tegenover de basisschool De Leerwinkel in de buurt Meer en Dorp (wijk Centrum). Wonderland Maasdamlaan heeft een huiselijke uitstraling, is gevestigd op de begane grond en iedere groepsruimte grenst aan een buitenruimte. Meer informatie over Wonderland Maasdamlaan.

 

Opening Wonderland Maasdamlaan VLNR Fred van Trigt Annemieke van der Vaart Andre Hogervorst en Paula Bernsen 4