Facebook Wonderland Groep  Instagram Wonderland Groep  YouTube Wonderland Groep  Linkedin Wonderland Groep

Professionele schaaklessen en buitenschoolse opvang combineren? Dat kan! Kom dan naar onze BSO Wonderland Bavo in de Bavoschool (Westergracht 3 Haarlem).

Vanaf wo 27 september start schaakvereniging Chesscool Zuid West hier een nieuwe serie van 20 schaaklessen.
De lessen zijn iedere woensdag van 16.00 tot 17.30 uur. Onder begeleiding van professionele trainers leren kinderen van 6 t/m 12 jaar schaken voor een professioneel diploma!
De kinderen die op woensdag naar onze BSO komen, mogen gratis meedoen. Wij betalen deze lessen.

Ieder kind van 6 t/m 12 jaar die in Haarlem woont is van harte welkom bij de schaaklessen van Chesscool Zuid West in de Bavoschool! Dankzij financiële steun van de Gemeente Haarlem is er een beperkte eigen bijdrage van € 50 per deelnemer. Je krijgt les met een groep van 10 kinderen.
Meld je snel aan want er zijn 40 plaatsen en VOL = VOL.
Voor informatie en aanmeldingen, mail Jan Kouwenhoven via


Schaaklessen voor kinderen Bavo sept 2017


Waarom is schaken goed voor kinderen?
Schaken is goed voor de ontwikkeling van kinderen en het is gezellig. Je leert van een professionele trainer hoe je moet schaken en speelt partijen tegen andere kinderen uit de buurt. Hier leer je de spelregels, hoe de stukken moeten bewegen, hoe je plannen maakt, hoe je vooruit moet denken, hoe je mooie trucs kunt doen, hoe je kunt winnen en hoe je kunt leren van je verlies. De kinderen eindigen met een examen voor een officieel schaakdiploma. Ze krijgen een schaakboek om te oefenen, toegang tot een schaakapp op de computer om thuis te oefenen met schaken en worden lid van de schaakbond. De lessen zijn een initiatief van schaakvereniging Chesscool, de jeugdafdeling van schaakvereniging Kennemer Combinatie. Zie voor meer informatie de bijgaande flyer.

Hopelijk tot 27 september!

 

chess 775346 1280