Facebook Wonderland Groep  Instagram Wonderland Groep  YouTube Wonderland Groep  Linkedin Wonderland Groep

Mijn Wonderland

ONBEZORGD SPELEN

Nieuws

31 augustus 2020 - Wonderland Kinderopvang gaat uitbreiden en opent binnenkort haar nieuwe locatie BSO Wonderland Rijnsoever in het pand van de sporthal Rijnsoever in Katwijk. Deze locatie biedt kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De kantine van de sporthal is omgetoverd tot een sfeervolle ruimte in huiselijke sfeer waar kinderen heerlijk kunnen spelen, ontspannen of juist uitdagende activiteiten kunnen doen. We maken gebruik van de indoor sporthal en hebben toegang tot een groot buitenterrein zodat er zowel vrije als georganiseerde (sport) activiteiten gedaan kunnen worden.

Wij hebben een intensieve samenwerking met onze BuitenBSO Pinkeltjesland in Noordwijk. Deze ligt op het terrein van ’s Heerenloo tussen Katwijk en Noordwijk in. Hier staat de natuur en het buitenspelen centraal. Kinderen gaan er iedere dag op uit in het groen en in de duinen. Samen organiseren wij uitdagende activiteiten en tijdens de vakanties bieden wij opvang voor de kinderen van Wonderland Rijnsoever vanaf deze locatie.

 

BSO Wonderland Rijnsoever Katwijk

9 juli 2020 Op dinsdag 7 juli kwam Paul Dirkse, wethouder Kennis, Onderwijs Sport en Financiën van gemeente Leiden bij Wonderland Kinderopvang om de organisatie persoonlijk te bedanken voor haar inzet en rol die zij gespeeld heeft in de 24/7 noodopvang tijdens de coronacrisis.

Eerst voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep en later ook voor kwetsbare kinderen. Daarnaast verzorgde Wonderland Kinderopvang in deze periode het noodloket voor de hele gemeente Leiden.

Directeur Paula Bernsen en locatiemanager Jody Warmerdam kregen naast een bedankbrief ook een taart namens het gemeentebestuur van Leiden aangeboden.

De gemeente Leiden spreekt in haar bedankbrief grote waardering uit voor de manier waarop de kinderopvang deze onwerkelijke situatie heeft aangepakt en is dankbaar dat zij mede dankzij de kinderopvang deze crisis het hoofd heeft kunnen bieden.

 

         Fotografie: Celine van Leen

foto Wonderland1

14 Mei 2020 - Wonderland Kinderopvang breidt uit en heeft haar nieuwe locatie BSO Wonderland Tetterode in Overveen geopend. Deze locatie biedt kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en is gevestigd in het Sportcomplex Tetterode. We hebben 28 kindplaatsen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar en we zijn geopend op maandag, dinsdag en donderdag. Wonderland heeft een aparte ruimte in het sportcomplex waardoor er een nauwe samenwerking is met de diverse aanbieders van sporten. Hierdoor is een sport gemakkelijk te combineren met de BSO.

Naast het brengen en halen van diverse sporten die worden aangeboden bij Tetterode bieden wij ook de zwemBSO aan, zodat kinderen onder BSO tijd hun zwemdiploma’s kunnen halen. Wonderland werkt hierin samen met zwembad de Nauwelaerts.

Het streven is om ook professionele dans en judolessen te gaan aanbieden. Daarnaast is het onze visie bij Wonderland dat we zoveel mogelijk uitstapjes naar buiten maken, zoals naar het Wed en de duinen. Wonderland Tetterode ligt midden in het groen, tussen stad, strand en duinen, naast de N200 weg (Haarlem-Bloemendaal aan Zee) en op loopafstand van treinstation Overveen. Het Sportcomplex beschikt over een multifunctionele sporthal, drie Padelbanen, een dansstudio en een moderne indoor ski-baan. Wonderland heeft in de buurt van Overveen al een peuterspeelschool Wonderland Bavo en de BSO Wonderland Bavo in Haarlem.

BSO Wonderland Tetterode
Tetterodeweg 15
2051 EG Overveen
T. 085 2733448
E.

Zie voor meer informatie over BSO Wonderland Tetterode en ZwemBSO Wonderland Overveen/Haarlem.

1 april 2020 - Zoals iedereen wel inmiddels weet, zijn de maatregelen verlengd tot 28 april en moeten we dus allemaal nog iets langer thuis zitten. Daarom hebben wij als organisatie iets leuks gemaakt wat je thuis met je kind kan doen. Namelijk een e-book genaamd Samen thuis met allerei leuke activiteiten voor jouw en je kind om samen te doen. We willen je hiermee wat inspiratie en plezier meegeven. Veel plezier!

23 Maart 2020 - Zowel ouders/verzorgers als (jonge) kinderen maken zich zorgen over het coronavirus. Nu je kind niet meer naar zijn of haar vertrouwde opvang of school kan, is de impact echt groot. Onze pedagoge Georgette Boehmer geeft hieronder suggesties & tips om met je kind in gesprek te gaan.

Dreumesen
Hoe jonger je kinderen zijn, hoe korter het gesprek is dat je met ze kunt voeren. Kinderen tot en met twee jaar oud krijgen over het algemeen nog niet zoveel mee van dat wat er speelt. Bij hen kun je het houden op het naleven van de hygiënemaatregelen. Was vaker de handen en leer ze niezen in hun elleboog.

Peuters en kleuters
Kinderen die richting de vier gaan kun je al iets meer vertellen. Bijvoorbeeld dat veel mensen nu verkouden worden of moeten hoesten en koorts krijgen.

Je zou het volgende kunnen zeggen:
‘Ben jij ook wel eens verkouden? Dit komt meestal door een ‘virus’. Sommige virussen kunnen mensen ziek maken. Zulke virussen bestaan uit hele kleine beestjes. Deze kun je niet zien. Er is nu in Nederland, en in de wereld, een nieuw virus. Dat heet corona. Er zijn mensen die ziek worden van dit virus. Meestal worden ze verkouden en gaat dat vanzelf weer over. Maar soms is het iets erger. Je krijgt dan koorts of je hoest heel erg. Soms moet je dan naar het ziekenhuis. Als mensen erg oud zijn of als ze al andere ziektes hebben, kunnen ze er ook door dood gaan. Maar dat komt heel weinig voor.’ ‘Het coronavirus is heel besmettelijk. Bijvoorbeeld wanneer je, als je ziek bent, hoest met je hand voor je mond. Dan komt jouw spuug op jouw handen. Als je een ander dan een hand geeft, kan die het virus ook krijgen.’ ‘We willen allemaal dat het virus weer weggaat. En iedereen in Nederland helpt hieraan mee. Daarom gaan veel ouders nu niet naar hun werk, waar ze veel andere mensen zien. En gaan kinderen een tijdje niet naar school of de opvang.’

Jij als ouder kunt het best inschatten welke informatie je wel en niet aan je kind kunt geven. Denk van tevoren na wat je wil vertellen aan je kind. Wees realistisch, het helpt niet om te zeggen dat er niks aan de hand is. Zeker kinderen die naar school gaan krijgen er wat van mee. Ze merken dat er iets speelt, door de manier waarop volwassenen met elkaar praten, maar ook doordat het veel genoemd wordt in de media. Het bagatelliseren roept alleen maar meer vragen op: ‘Als er niks aan de hand is, waarom mogen we dan niet meer naar school?’

Oudere kinderen
Met oudere kinderen kun je samen naar informatie zoeken over dit onderwerp. Het jeugdjournaal heeft een aantal afleveringen en informatiefilmpjes op hun website staan die hierover gaan. Kijk, als dit mogelijk is, van tevoren naar deze filmpjes, zodat je een inschatting kunt maken of deze geschikt zijn om te kijken voor je kind.

Tieners
Hoe ouder je kind is, hoe meer toegang het heeft tot informatie over het virus. Tieners hebben via hun eigen telefoon contact met leeftijdsgenoten, lezen berichten op social media, of krijgen filmpjes doorgestuurd. Dit betekent ook dat ze in aanraking komen met minder betrouwbare bronnen, of met expliciete berichten en beelden over het virus. Hou je kind in de gaten en ga zelf het gesprek met ze aan. Praat met je kind over welke bronnen betrouwbaar zijn, en waar jijzelf bijvoorbeeld informatie vandaan haalt.

Extra tips
- Het Nederlands Jeugdinstituut geeft goede, actuele informatie voor kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers over het omgaan met de gevolgen van het coronavirus.
Hier vind je bijvoorbeeld:
Voor ouders; tips omgaan met nieuwe thuissituatie, wat als spanningen thuis oplopen en omgangregelingen bij gescheiden ouders.
Voor kinderen en jongeren: vraag en antwoorden voor kinderen en jongeren.
- Houd je toon geruststellend. Kinderen hebben er recht op te horen hoe de situatie is. Tegelijkertijd hebben ze behoefte aan veiligheid.
- Wees eerlijk en praat erover. Kinderen voelen aan ouders/verzorgers aan dat er iets speelt. Kijk goed naar hoe je kind op de informatie die je geeft reageert en geef je kind ruimte om vragen te stellen. Bij een angstige reactie probeer dan gerust te stellen en onwaarheden te ontkrachten. Indien je kind wil weten wat de symptomen zijn, bespreek die dan (koorts, luchtwegklachten, hoesten, verkouden). Ook hierbij van belang uit te leggen dat als je deze symptomen hebt, je ook gewoon verkouden kunt zijn. Maar dat het dan op dit moment verstandig is om binnen te blijven en uit te zieken.
- Geef afgewogen informatie. Realistisch zijn is belangrijk, maar benoem tegelijkertijd ook dat er hard gewerkt wordt aan een oplossing en dat deze maatregelen daar onderdeel van zijn.
- Geef het goede voorbeeld. Kinderen volgen ons voorbeeld en zijn gevoelig voor emoties. Wees bewust van je eigen emoties bij het brengen van het nieuws, maar ook daaromheen. Wissel informatie over het coronavirus dus af met praten over andere dingen. Door te hoesten en niezen in je elleboog, regelmatig handen te wassen geef je het goede voorbeeld. Leg uit dat fysieke afstand geen sociale afstand hoeft te zijn en dat er andere mogelijkheden zijn met vrienden contact te hebben, bijvoorbeeld online. Stimuleer ze om op andere manieren bij elkaar te zijn.
- Praat met je partner, of andere volwassenen over dit onderwerp op momenten dat je kinderen er niet zijn. Kinderen vangen van alles op en vullen dat wat ze niet goed begrijpen in met hun eigen fantasie.

Beperk de informatiestroom
Met je kinderen over het virus praten is dus goed om te doen. Tegelijkertijd is het ook belangrijk om de informatiestroom over het virus te beperken. Niet alleen voor je kinderen, maar ook voor jezelf. Door de situatie te laten zijn voor wat het is, voorkom je dat je alleen nog maar met dit virus bezig bent en je somber wordt.

18 Maart 2020 - Vanaf zondag 15 maart zijn er opgelegde overheidsmaatregelen ten aanzien van het coronavirus, waardoor alle kinderopvanglocaties  tot en met 6 april gesloten is en uitsluitend open is voor de kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen. Deze ouders kunnen een beroep doen op onze noodopvang. Voor alle anderen ouders is onze kinderopvang gesloten.

Opvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen

Vanaf maandag 16 maart verzorgen wij uitsluitend opvang voor kinderen waarvan ouders een cruciaal beroep uitoefenen. Wij volgen hier de regel dat wij kinderen opvang bieden waarvan minimaal één ouder werkzaam is in de cruciale sector. Hierbij is het dringende verzoek aan ouders om indien mogelijk,  zelf voor opvang te zorgen voor hun kind.

De opvang zullen wij op minder locaties kunnen verzorgen. Hierdoor kan het zijn dat wij kinderen op een alternatieve locatie opvangen.  De andere locaties zijn gesloten.  Ouders zijn hierover geïnformeerd.  

  • Kinderdagverblijf: Voor de kinderen die wel naar de opvang mogen komen zullen wij gedurende de gebruikelijke openingstijden open zijn.  
  • BSO: Wij bieden  opvang  aan gedurende de uren zoals dit gebruikelijk is tijdens schoolgaande weken (VSO en BSO). De scholen  worden geacht om  opvang  tijdens lestijden te bieden  voor kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen. We halen  deze kinderen op van de scholen.  

We doen ons uiterste best om zo goed mogelijke kinderopvang te bieden voor ouders in cruciale beroepsgroepen en volgen vanzelfsprekend alle adviezen van de GGD, het RIVM en de Rijksoverheid. Klik hier voor meer informatie over onder andere veelgestelde vragen coronavirus en kinderopvang. 

Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de kans op besmetting zo gering mogelijk te houden.  Wij hopen op begrip voor deze uitzonderlijke situatie.