Facebook Wonderland Groep  Instagram Wonderland Groep  YouTube Wonderland Groep  Linkedin Wonderland Groep

Mijn Wonderland

ONBEZORGD SPELEN

Nieuws

14 oktober 2019 -  Wonderland Kinderopvang organiseert op dinsdag 29 oktober van 19.00 tot 20.30 uur een groot Halloweenfeest voor alle ouders en kinderen van de BSO locaties in Leiden op de locatie Wonderland Vondellaan (35b). Dat belooft een gezellig griezelig feestje te worden.

 

Uitnodiging Halloweenfeest BSO Wonderland Leiden 29 oktober 2019

Halloween

27 september 2019 - Gisteravond organiseerden Wonderland Kinderopvang en Kinderopvang Pinkeltjesland een inspirerende avond voor haar pedagogisch medewerkers, ouders en enkele relaties. Gastspreker Steven Pont (ontwikkelingspsycholoog) vertelde alles over de ontwikkeling van het zelfbeeld van een kind.

Meer dan 300 mensen luisterden aandachtig naar hem in theater De Muze in Noordwijk. Pont nam hun mee in de wereld van kinderen. Hij vertelde dat de manier waarop ouders, pedagogisch medewerkers en andere volwassenen reageren op het gedrag van kinderen, van grote invloed is op het ontwikkelen van een al dan niet positief zelfbeeld.

Ouders en pedagogisch medewerkers hebben een belangrijke rol als opvoeder voor het kind. Onze pedagogisch medewerkers vervullen deze iedere dag met passie om de kinderen zoveel mogelijk ervaringen te laten opdoen.

Wonderland Kinderopvang heeft kinderopvanglocaties in Leiden, Hillegom en Haarlem en Pinkeltjesland heeft locaties in Noordwijk.

 

26 september 2019 - Wonderland Kinderopvang gaat uitbreiden en opent 3 februari 2020 haar nieuwe locatie BSO Wonderland Tetterode in Overveen (Haarlem). Deze locatie biedt kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en zal gevestigd worden in het Tetterode Sportcomplex. Wonderland krijgt een aparte ruimte in het sportcomplex waardoor er een nauwe samenwerking is met de diverse sporten. Hierdoor is een sport gemakkelijk te combineren met de BSO!

muziekles stationsweg va okt201926 September 2019 - Vanaf donderdag 3 oktober 2019 start Wonderland Stationsweg met het aanbieden van een nieuwe reeks muzieklessen voor de kinderen van 1,5 tot 4 jaar in hun bewegingsruimte onder professionele begeleiding van een muziekdocent van de Hillegomse muziekschool. De kinderen, die opvang op het kinderdagverblijf verblijven, kunnen op een vrolijke en speelse wijze kennismaken met muziek. In de cursus wordt muziek gecombineerd met bewegingsspelletjes, die op elk moment van de dag gebruikt kunnen worden. Er wordt veel gezongen en natuurlijk heel veel muziek gemaakt met allerlei soorten kindermuziekinstrumenten.

 

De rol van muziek in de ontwikkeling van kinderen

Wij geloven allebei dat je met muziek een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van jouw kind. Muziek maken en muziek luisteren is heel leerzaam. Kinderen leren van muziek luisteren heel goed ‘te luisteren’. En dan dus niet in de zin van ‘doen wat de ouders zegt’, maar in de zin van echt auditief (met het gehoor) luisteren. En dit goed kunnen luisteren heeft een positief effect op de taalontwikkeling. Jonge kinderen die vaak naar muziek luisteren, kunnen beter onderscheid maken tussen verschillende klanken. Dit helpt ze enorm bij het leren praten. Met muziek maken worden verbindingen in de hersenen tussen de motorische en zintuigelijke gebieden gestimuleerd. Maar bovenal staat het genieten van het muziek maken en het luisteren naar muziek voorop!

 

muziekles stationsweg va okt2019 2Inschrijven

Inschrijven kan tot uiterlijk 22 september via e-mail . Deze lessen zijn alleen voor de kinderen die opvang op het kinderdagverblijf hebben.

12 juni 2019 - Op zondag 23 juni vindt van 12.00 tot 19.00 uur het goede doelen event 'Zweten & Eten' plaats in de Keukenhof in Lisse. Toegang voor bezoekers is gratis. het is een leuk foodtruck- en Run-bike-Run festival. Alles staat in het teken om de jeugd met beperkte financiële mogelijkheden te helpen om aan sport en cultuur mee te doen. Naar verwachting zullen er 525 sporters meedoen en hoopt de organisatie ruim 2.000 bezoekers te trekken.

De muziek en diverse foodtrucks zullen ervoor zorgen dat het de bezoekers aan niets zal ontbreken. Dit jaar vind het spektakel plaats op het grote parkeerterrein bij de hoofdingang van het Keukenhof. Een prachtige locatie om Wonderland te presenteren aan de bevolking van Lisse en, d.m.v. een financiële bijdrage, een maatschappelijke bijdrage te leveren.

zweten en eten

jaarlijks corpus kidsrun 20 mei 2019Leiden, 20 mei 2019 - Op zondag 19 mei vond de jaarlijkse Corpus Kidsrun (2,1 km) door de binnenstad van Leiden plaats. Dit is een onderdeel van de marathon in Leiden.

Ook dit jaar heeft Wonderland Kinderopvang Leiden meegelopen samen met 16 enthousiaste kinderen die bij Wonderland op de BSO zitten en 10 ouders.

Wonderland kinderopvang rent hier ieder jaar aan mee en biedt, voorafgaand aan de Kidsrun, drie weken lang trainingsdagen aan voor de kinderen, onder BSO tijd op de locatie Wonderland BSO Sport&Spel.

Wij zijn super trots op alle kinderen die deel hebben genomen aan de kidsrun.