nov 25, 2020 | Nieuws

Nieuw IKC in Hillegom – onze locatie Kinderdagverblijf/BSO Maasdamlaan

door Paula Bernsen

In aanloop naar de opening van een nieuw integraal kindcentrum (IKC) is enige tijd geleden onze locatie Maasdamlaan in Hillegom geopend. Kinderdagverblijf en BSO Maasdamlaan zitten in hetzelfde pand. Deze locatie biedt kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar onder één dak en is gevestigd tegenover de R.K. basisschool Meer en Dorp in de buurt Meer en Dorp (wijk Centrum). Dit geeft de kinderen een fijne overgang van het kinderdagverblijf naar de buitenschoolse opvang. Wonderland biedt hiermee gemak voor de ouder zeker wanneer zij kinderen in beide leeftijdscategorieën hebben. 

Wonderland en Sophia Scholen hebben een samenwerking voor de start van een nieuw integraal kindcentrum (IKC) aan de Vossenlaan in Hillegom. De geplande opleverdatum van het IKC is december 2021, zodat na de kerstvakantie het nieuwe IKC in het nieuwe kalenderjaar 2022 in gebruik kan worden genomen. De R.K. basisschool Meer en Dorp uit Hillegom maakt onder andere deel uit van Sophia Scholen.

Een IKC is een voorziening waarin organisaties als onderwijs en kinderopvang voor kinderen zijn samengevoegd. Vanuit een gezamenlijke pedagogische visie bieden de partners de kinderen straks een doorgaande leerlijn, waarbij er aandacht is voor ieder individu en er ruimte is voor kinderen van 0 tot 13 jaar om zowel te spelen als te leren. In IKC Hillegom willen de partners bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot verantwoordelijke wereldburgers met een gezonde levensstijl, klaar voor de toekomst.

De locatie Wonderland Maasdamlaan biedt ouders en kinderen nu al de mogelijkheid voor een opstapje naar de doorgaande leerlijn van 0 tot 13 jaar die het nieuwe IKC straks biedt, waarin opvang en onderwijs goed op elkaar zijn afgestemd. De kinderen die op de locatie Wonderland Maasdamlaan starten, kunnen in de toekomst overstappen naar het IKC. Daarmee kon de doorgaande leerlijn in samenwerking met het onderwijs voor hen al in 2019 beginnen.

Meer informatie over BSO Maasdamlaan?

Meer relevante artikelen

Beeldmateriaal IKC Hillegom

Beeldmateriaal IKC Hillegom

Benieuwd naar de voortgang van het IKC in Hillegom?De bouw van het nieuwe IKC in Hillegom verloopt voorspoedig. Begin 2022 hopen wij de deuren te...

Lees meer
Opening BSO’s 19 april

Opening BSO’s 19 april

Tijdens de persconferentie van dinsdag 13 april hebben we het goede nieuws ontvangen dat de buitenschoolse opvang per maandag 19 april weer open...

Lees meer

Gun je kind de beste ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk om je kind en jou een goede start te geven bij onze kinderopvang. Daarom bieden wij je graag een kennismaking en rondleiding op een locatie aan.
Kom dus gerust langs om sfeer te proeven en al je vragen stellen.