SportBSO | BSO | BuitenBSO | Hillegom | ZwemBSO

Sport BSO Hillegom

Hillegom

De ideale BSO voor actieve kinderen vanaf 5 jaar

Over de locatie

SportBSO Hillegom ligt centraal in het dorp Hillegom en is gevestigd in het pand van voetbal- en handbalvereniging S.V. Hillegom. We zijn hier vooral veel buiten actief bezig. Iedere dag bieden we je kind bij de SportBSO activiteiten en sportclinics aan die passen bij zijn/haar leeftijd. We organiseren sportclinics voor startende sporters en actieve kinderen vanaf vijf jaar. Komt je kind hier sporten en spelen, dan maakt hij zeker met nieuwe sporten kennis. Zoals atletiek, golf, hockey, rugby, lacrosse, schermen, zwemmen, basketbal, tafeltennis, handbal, weerbaarheidstraining, capoeira en klimmen. Dit gebeurt onder begeleiding van Wonderland sportcoördinatoren.

Kinderen van de SportBSO spelen en bewegen buiten op de sportvelden of bij heel slecht weer binnen in de zaal.  Wonderland heeft in het pand van S.V. Hillegom een apart ingerichte binnenruimte voor de kinderen. Kies je (ook) voor de ZwemBSO dan vervolgt je kind de zwemlessen, gewoon tijdens de opvang. Zo heb je als ouder meer tijd om op je vrije dag iets anders met je kind te doen.

Benieuwd naar de voortgang van het IKC in Hillegom?
De bouw van het nieuwe IKC in Hillegom verloopt voorspoedig. Begin 2022 hopen wij de deuren te openen. Een innovatief kindcentrum, waarin onderwijs (basisschool Meer en Dorp) van Sophia Scholen) en Wonderland Kinderopvang nauw zullen gaan samenwerken.

 • Een impressie (Drone filmpje) van de buitenkant/voortgang van de bouw vind je via deze link.
  Beeldmateriaal: © Martine Groen-Bun.
 • Een impressie van het IKC (omgeving, buiten- en binnenkant) in bewegend beeld vind je via deze link. Beeldmateraal © Liag architecten en bouwadviseurs.

Van den Endelaan 7D
2182 ES Hillegom

088 202 81 32
sportbsohillegom@wonderlandkinderopvang.nl

GGD inspectie rapport

671812567

Openingstijden

Schoolgaande weken: ma., di. en do. van 14.30 – 18.30 uur m.u.v. officiële feestdagen. Zowel wo. vanaf 12.00 – 18.30 uur als vr. is er vroege vrijdag opvang vanaf 11.30 uur bij BSO Mariastraat.
Tijdens schoolvakanties, roostervrije dagen en studiedagen is er op ma., di. en do. op de SportBSO de gehele dag opvang vanaf 07.30 tot 18.30 uur. En op wo. en vr. vanaf BSO Mariastraat.
Voorschoolse opvang (VSO) is mogelijk vanaf 7.30 tot 8.30 uur bij BSO Mariastraat. Flexibel bij te boeken vanaf 7.00 uur.

Oudercommissie

ocsportbsohillegom@wonderlandkinderopvang.nl

Pedagogisch werkplan

Beleid Veiligheid en Gezondheid

Locatie leider

Mariska Hoos

“Werken in de kinderopvang is mijn passie. Ik vind het mooiste dat ik met mijn team ervoor mag zorgen dat de kinderen een mooie kindertijd hebben. Waarin ze ontdekken wie ze zijn en wat ze leuk vinden om te doen. Ik geniet van het plezier en de vrijheid die de kinderen bij ons kunnen hebben om echt zichzelf te zijn en te ontwikkelen. In 't weekend vind je mij bij mijn gezin, mijn man en mijn drie kinderen. Samen zijn, leuke dingen doen. Ook vind ik het heerlijk nieuwe dingen te doen, die ik nog nooit gedaan heb en zo ook zelf steeds weer nieuwe ervaringen op te doen. Daarnaast kan ik echt genieten van een goed gesprek met een vriend of vriendin met een lekker borrelhapje erbij.”

Sfeerimpressie

Waarom jij kiest voor Sport BSO Hillegom

 • Deze locatie biedt een zee van ruimte, zowel binnen als buiten.
 • Extra aandacht voor sportgerichte activiteiten en sportworkshops.
 • Zwemles onder BSO-tijd.
  Gevarieerd aanbod van activiteiten en extra activiteiten in de schoolvakanties.

De pakketen die wij bieden

BSO 52-weken-pakket standaard, BSO 52-weken-pakket basis, BSO schoolweken-pakket, BSO vakantieweken-pakket, ZwemBSO

Wat bieden wij nog meer?

 • Professioneel, vertrouwde medewerkers met oog voor ontwikkeling en individuele aandacht
 • Een bewust voedingsbeleid met dagelijks aanbod van vers fruit
 • Begeleiding door onze eigen pedagoog en pedagogisch specialist
 • Ruilservice
 • Ouder-app, met regelmatige updates en foto’s

ZwemBSO

Een combinatie met onze zwemBSO Hillegom is mogelijk.

Hoe fijn is als je kind kan leren zwemmen of door kan gaan met de zwemlessen tijdens de BSO? En natuurlijk ook de zwemdiploma’s kan halen. Samen met vriendjes en vriendinnetjes van BSO Wonderland leert jouw kind veilig zwemmen. De zwemlessen voor diploma A, B en C worden gegeven door gediplomeerde zweminstructeurs van
zwembad SportPlaza in Heemstede. In het zwembad worden de kinderen begeleid door hun eigen pedagogische medewerkers en gediplomeerde zweminstructeurs. Inschrijven gaat via het zwembad zelf. Bij de ZwemBSO betaal je naast de reguliere BSO-kosten ook de kosten voor de zwemles (reguliere zwemlestarief) plus extra kosten voor het vervoer per taxibusje van en naar het zwembad.SO.

Opvanggroep

We hebben twee verticale opvanggroepen voor kinderen met gemengde leeftijden van 4 tot 12 jaar. Klik hier voor meer informatie en uitleg over opvanggroepen.

Wonderland in Hillegom

Wonderland heeft in Hillegom: twee kinderdagverblijven (0 tot 4 jaar) namelijk Kinderdagverblijf Stationsweg en Kinderdagverblijf Maasdamlaan en vier buitenschoolse opvang (4-12 jaar) locaties, namelijk: Wonderland BSO Maasdamlaan (in hetzelfde pand als kinderdagverblijf Maasdamlaan), BSO Mariastraat (bij De Johannesschool), BSO De Fontein (in basisschool De Fontein), SportBSO Hillegom (in pand van voetbal- en handbalvereniging S.V. Hillegom). Verschillend van formaat, ligging en omgeving. Zo kun je kiezen wat het beste bij je past. We werken intensief met elkaar samen. In de vakanties voegen we de BSO-groepen samen.

Blob 13552 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Een combinatie van verschillende BSO locaties is mogelijk en de BSO tarieven zijn gelijk.

Je kind kan bijvoorbeeld twee middagen naar de buitenschoolse opvang BSO Mariastraat (5 dagen per week open en biedt ook VSO en TSO) of BSO De Fontein (ma.,di.,do. open. Op wo., vr. en gedurende schoolvrije dagen worden de kinderen opgevangen bij Wonderland Mariastraat) of ZwemBSO Hillegom (ma.,di.,do.) en één dag naar de SportBSO Hillegom (ma.,di.,do. open). Of andersom. Bij de SportBSO Hillegom kan jouw kind heerlijk sporten tijdens de BSO.

Scholen waar wij kinderen ophalen

Wij halen kinderen op van meerdere scholen in Hillegom en omgeving, zoals De JohannesschoolDe FonteinDe GirafDe ToermalijnDe Daltonschool, de R.K. basisschool Meer en Dorp en de Savioschool. In overleg kunnen de kinderen van andere dan de hiergenoemde scholen ook bij onze BSO’s geplaatst worden. De kinderen halen wij dan ook op uit school.

Nieuw integraal kindcentrum (IKC) in Hillegom & onze locatie Maasdamlaan

In aanloop naar de opening van een nieuw te bouwen IKC is enige tijd geleden onze locatie Maasdamlaan in Hillegom geopend. Kinderdagverblijf en BSO Maasdamlaan zitten in hetzelfde pand. Dit geeft de kinderen een fijne overgang van het kinderdagverblijf naar de buitenschoolse opvang. Handig als je kinderen in beide leeftijdscategorieën hebt.

Wonderland en Sophia Scholen hebben een samenwerking voor de start van een nieuw integraal kindcentrum (IKC) aan de Vossenlaan in Hillegom. De geplande opleverdatum van het IKC is december 2021, zodat na de kerstvakantie het nieuwe IKC in het nieuwe kalenderjaar 2022 in gebruik kan worden genomen. De R.K. basisschool Meer en Dorp in Hillegom maakt onder andere deel uit van Sophia Scholen.

De locatie Wonderland Maasdamlaan biedt ouders en kinderen nu al de mogelijkheid voor een opstapje naar de doorgaande leerlijn van 0 tot 13 jaar dat het nieuwe IKC straks biedt, waarin opvang en onderwijs goed op elkaar zijn afgestemd. De kinderen die op de locatie Wonderland Maasdamlaan starten, kunnen in de toekomst overstappen naar het IKC. Zo kon de doorgaande leerlijn in samenwerking met het onderwijs voor hen al in 2019 beginnen. 

Een IKC is een voorziening waarin organisaties als onderwijs, kinderopvang en welzijnsactiviteiten voor kinderen zijn samengevoegd. Vanuit een gezamenlijke pedagogische visie bieden de partners de kinderen straks een doorgaande leerlijn, waarbij er aandacht is voor ieder individu en er ruimte is voor kinderen van 0 tot 13 jaar om zowel te spelen als te leren. In IKC Hillegom willen zij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot verantwoordelijke wereldburgers met een gezonde levensstijl, klaar voor de toekomst die voor hen ligt.

MededelingCorona (en sporten/sportactiviteiten)

Wij volgen de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de overheid rondom de opgelegde corona maatregelen. Op de website van de Rijksoverheid lees je meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten of deel te nemen aan een sportevenement. Deze pagina is ingedeeld in 6 delen: spelregels voor sport in het kort, wedstrijden en toernooien, binnen en buiten sporten, zwemmen, organisaties en medewerkers en sportevenementen en -activiteiten.

Gun je kind de beste ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk om je kind en jou een goede start te geven bij onze kinderopvang. Daarom bieden wij je graag een kennismaking en rondleiding op een locatie aan.
Kom dus gerust langs om sfeer te proeven en al je vragen stellen.

Benieuwd naar de kosten?
Reken het zelf gemakkelijk uit met onze kostencalculator