Baarn | Peuteropvang

Peuterspeelzaal de Uitkijck

Baarn

Peuterspeelzaal en BSO onder één dak in basisschool De Uitkijck in Baarn. Met regelmatig peuterdans, -yoga en -bootcamp voor extra beweging en fun. Heerlijk buiten ontdekken op de buitenspeelplaats. Veel aandacht voor stimulans ontwikkeling.

Over de locatie

Iedere dag kan je kind meedoen aan activiteiten speciaal voor peuters. Of rustig zelf iets ondernemen, dat mag natuurlijk ook. We doen dat binnen in de huiselijk ingerichte groepsruimte, speciaal ingericht voor peuters. In zachte tinten, hout en met knus licht. Veel planten en groen maken de sfeer van Wonderland compleet.

Ook buiten de veilige en vertrouwde plek is veel te beleven. Voor wat extra beweging van je peuter organiseren wij regelmatig peuterdans, peuteryogales en peuterbootcamp. En er is een uitdagende buitenspeelplaats voor de kinderen. Altijd aanleiding voor dikke pret. Gaat je kind mee met ons op ontdekkingstocht?

Margrietstraat 2
3742 RC Baarn

088 202 82 43
pszdeuitkijck@wonderlandkinderopvang.nl

GGD inspectie rapport

144184473

Openingstijden

Alle ochtenden van ma. t/m vr. van 8.15-12.15 uur m.u.v. officiële feestdagen en
schoolvakanties. Maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van 12.45-16.45 uur.

Oudercommissie

ocpszdeuitkijck@wonderlandkinderopvang.nl

Pedagogisch werkplan

Beleid Veiligheid en Gezondheid

Locatie leider

Scarlet Wetters en Wendy Beem

Scarlet: “Het leukste van mijn werk? Het geluid van lachende en spelende kinderen. Hoe mooi is het om aan het eind van de dag te ervaren dat de kinderen het fijn hebben gehad en vol verhalen thuiskomen. Net als het enthousiasme van de kinderen als ik op de groep kom om ze goedemorgen te zeggen. Mijn motto: Iedere dag is een feestje! Geniet van de kleine dingen want die maken het grote geheel!”

Sfeerimpressie

Waarom jij kiest voor Peuterspeelzaal de Uitkijck

 • Gevarieerd aanbod van leeftijdsgerichte activiteiten
 • Kleinschalig karakter met plaats voor max. 16 kinderen
 • Ontwikkelingsgerichte opvang. Wij werken met de voorschoolse educatie (VE)
  methode Puk & Co

De pakketen die wij bieden

Voorschoolse Educatie (VE), Peuteropvang 40-weken-pakket

Wat bieden wij nog meer?

 • Professioneel, vertrouwde medewerkers met oog voor ontwikkeling en individuele aandacht
 • Volledig verzorgde voorbereiding op de basisschool en goede begeleiding van overgang naar buitenschoolse opvang
 • Een bewust voedingsbeleid met dagelijks aanbod van vers fruit
 • Begeleiding door onze eigen pedagoog en pedagogisch specialist
 • Ruilservice
 • Ouder-app, met regelmatige updates en foto’s.

Opvanggroepen

We hebben een peutergroep voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Klik hier voor meer informatie en uitleg over onze groepen in de peuteropvang.

Voorschoolse educatie (VE)  geeft ruimte voor ontwikkeling

De pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om met de VE-methode Puk & Co te werken. Die is bedoeld om de ontwikkeling van je kind op allerlei vlak te stimuleren, al voordat je kind naar school gaat.

Op onze locaties Wonderland kinderdagverblijf Stationsweg in Hillegom en peuterspeelzaal De Uitkijck in Baarn bieden wij naast reguliere opvang iets extra’s. Namelijk VE-versterking. Dit is een programma voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben en van het consultatiebureau een indicatie hebben voor voorschoolse educatie (VE). Het VE-peuterprogramma wordt aangeboden voor minimaal 2 dagdelen per week. Heeft je kind een indicatie, dan krijg je een belangrijk deel van de kosten door de overheid of de gemeente vergoed. Peuters vanaf 2,5 jaar kunnen in aanmerking komen voor een door de gemeente gesubsidieerde plek. We helpen je graag bij het aanvragen van een gemeente vergoeding. Met een VE-indicatie heeft je peuter prioriteit op de inschrijflijst.

Ook kinderen zonder indicatie doen hun voordeel met voorschoolse educatie (VE). Het geeft ze een goede start in het basisonderwijs.

Doorstromen naar BSO

De peuterspeelzaal werkt nauw samen met de BSO, voor als je kind 4 jaar oud is. Omdat je kind Wonderland al kent is de overstap naar de BSO gemakkelijker. Bovendien gaan we vooraf kennismaken. Ook bieden wij goede begeleiding richting de basisschool.
Let op: De kinderen stromen niet automatisch door naar de BSO. Wil je gebruikmaken van onze BSO, meld je kind dan op tijd aan.

Wonderland in Baarn

Wonderland heeft in Baarn drie kinderdagverblijven (0 tot 4 jaar), een peuterspeelzaal De Uitkijck (2 tot 4 jaar) en vier buitenschoolse opvang (4 tot 12 jaar) locaties in Baarn. Verschillend van formaat, ligging en omgeving. Zo kun je kiezen wat het beste bij je past.

Blob 13552 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Gun je kind de beste ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk om je kind en jou een goede start te geven bij onze kinderopvang. Daarom bieden wij je graag een kennismaking en rondleiding op een locatie aan.
Kom dus gerust langs om sfeer te proeven en al je vragen stellen.

Benieuwd naar de kosten?
Reken het zelf gemakkelijk uit met onze kostencalculator