Haarlem | Kinderopvang | Peuteropvang

Peuteropvang Bavo

Haarlem

Peuteropvang en BSO onder één dak! Gevestigd in de Bavoschool in Haarlem (West). Volledig verzorgde opvang. Kleinschalig karakter. Veel buiten spelen en extra activiteiten als judo, yoga, gym en dans.

Over de locatie

Als je kind 2 jaar is, staat het te trappelen om de wereld te ontdekken. En op avontuur te gaan. Op de peuteropvang van Wonderland krijgt je kind alle ruimte om nieuwsgierig en al spelend op ontdekkingstocht te gaan. En zo allerlei ervaringen op te doen: de bouwstenen voor zijn unieke bouwwerk. Je peuter ontdekt samen met Wonderland zijn/haar avontuur. Hij/zij krijgt daarvoor alle ruimte. Iedere dag kan je kind meedoen aan activiteiten die bij zijn/haar leeftijd passen. Binnen in een huiselijke ruimte, ingericht om de ontwikkeling van je kind optimaal te stimuleren.

Buiten kan je kind alleen of met de andere peuters op ontdekkingstocht. Er is hier veel gelegenheid om buiten te spelen. Uniek in een stadse omgeving als Haarlem. Ook bieden wij in de gymzaal extra activiteiten aan om vrij te bewegen. Is jouw kind ook dol op judo, yoga, gym en dansen?

Net als bij onze kinderdagverblijven, is de peuteropvang volledig verzorgd en kent ruime openingstijden. Komt jouw kind ook groeien en zich verder ontwikkelen bij Wonderland?

Westergracht 3 (gevestigd in de Bavoschool)
2013 ZJ Haarlem

088 202 81 63
peuteropvangbavo@wonderlandkinderopvang.nl

GGD inspectie rapport

956061473

Openingstijden

Ma. t/m vrijdag van 7.30 tot 18.30 uur m.u.v. officiële feestdagen.

Oudercommissie

ocbavo@wonderlandkinderopvang.nl

Pedagogisch werkplan

Beleid Veiligheid en Gezondheid

Locatie leider

Annelijn van der Schrier

“Werken in de kinderopvang doe ik met heel veel plezier! Met kinderen werken is geen dag hetzelfde. We dagen de kinderen uit door veel met ze op stap te gaan en we geven ze de ruimte om zichzelf te ontdekken. We zijn met een heel leuk en klein team. Collega’s die voor elkaar klaarstaan, uitdagingen niet uit de weggaan en zichzelf blijven ontwikkelen. In 't weekend ben ik vaak op stap. Lunchen en eten met vrienden, een drankje op het terras. Of ontspannen op de bank met een filmpje of serie. Maar waar ik het allermeest van geniet is naar een festival, muziek, vrienden en gezelligheid!”

Waarom jij kiest voor Peuteropvang Bavo

 • Deze locatie biedt een zee van ruimte, zowel binnen als buiten
 • Opvang net zoals op een kinderdagverblijf en open tot 18.30 uur
 • Ontwikkelingsgerichte opvang. Wij werken met de VE (Voorschoolse educatie)
  methode Piramide (hyperlinken naar pagina 2. Opvang – ontwikkelingsgerichte
  opvang).
 • Volledig verzorgde opvang. Zo krijgt je kind iedere dag vers fruit. Dit alles is bij de
  prijs inbegrepen. Bij voldoende animo (vanaf 5 aanmeldingen) krijgen de kinderen
  een warme maaltijd aan het einde van de dag.

De pakketen die wij bieden

Peuteropvang 52-weken-pakket, Peuteropvang 48-weken-pakket

Wat bieden wij nog meer?

 • Professioneel, vertrouwde medewerkers met oog voor ontwikkeling en individuele aandacht.
 • Volledig verzorgde voorbereiding op de basisschool.
 • Een bewust voedingsbeleid met dagelijks aanbod van vers fruit.
 • Begeleiding door onze eigen pedagoog en pedagogisch coach.

Opvanggroepen

De peutergroep heeft plek voor maximaal 16 peuters van 2 tot 4 jaar. Een locatie dus met een kleinschalig karakter en daardoor veel persoonlijk contact.

Klik hier voor meer informatie en uitleg over opvanggroepen.

Peuter opvang wonderland

Voorschoolse educatie (VE) methode Piramide geeft ruimte voor ontwikkeling

De pedagogisch medewerkers zijn opgeleid om te werken met de VE-methode Piramide, die erop gericht is om de ontwikkeling van het kind te stimuleren. Die methode is ontwikkeld door Cito en werkt met slimme combinaties van activiteiten en spel. Op een speelse manier worden alle ontwikkelingsgebieden zo extra gestimuleerd. Het gaat naast taalontwikkeling bijvoorbeeld om sociaal-emotionele, cognitieve en motorische ontwikkeling. Dit ontwikkelingsgericht werken begint in de babygroep en loopt door tot in de eerste twee groepen van de basisschool (vroegschoolse periode). Op deze manier werken we samen aan de doorgaande ontwikkelingslijn van je kind.

Doorstromen naar BSO

Peuteropvang Bavo werkt nauw samen met de BSO. De kinderen van 4 jaar oud kunnen doorstromen naar de BSO. De stap is gemakkelijker omdat ze Wonderland al kennen en wij hun die begeleiding bieden. Ook bieden wij goede begeleiding richting de basisschool. De kinderen stromen niet automatisch door naar de BSO. Wil je gebruik maken van onze BSO, meld je kind dan op tijd aan.

Wonderland in Haarlem/Overveen

De peuterspeelopvang en buitenschoolse opvang Bavo zitten in hetzelfde pand van de Bavoschool in Haarlem. Deze locatie biedt kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 12 jaar onder één dak. Ideaal als je kinderen in verschillende leeftijden hebt. Peuterspeelschool Bavo biedt net zoals op een kinderdagverblijf een volledig verzorgde opvang en ruime openingstijden van 7.30 tot 18.30 uur. Net zoals bij een kinderdagverblijf kunnen sommige ouders bij de peuteropvang Bavo gebruik maken van de kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst. Via deze kinderopvangtoeslag kunnen zij een tegemoetkoming krijgen in de opvangkosten.

Wonderland heeft in Overveen (in de buurt van Haarlem) nog een buitenschoolse opvang locatie namelijk BSO Tetterode, gevestigd in sportcomplex Tetterode.

Blob 13422 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29 1

Gun je kind de beste ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk om je kind en jou een goede start te geven bij onze kinderopvang. Daarom bieden wij je graag een kennismaking en rondleiding op een locatie aan.
Kom dus gerust langs om sfeer te proeven en al je vragen stellen.

Benieuwd naar de kosten?
Reken het zelf gemakkelijk uit met onze kostencalculator