BSO | Kinderdagverblijf | Leiden

Kinderdagverblijf Vondellaan

Leiden

Kinderdagverblijf en BSO onder één dak! Gevestigd in de Lage Mors op loopafstand van Leiden CS. Les in yoga, judo, dans en gym. Met aparte groep voor baby’s.

Over de locatie

Binnen geniet je kind op dit kinderdagverblijf van de royale groepsruimte, ingericht in huiselijke sfeer. Voor baby’s is er een aparte groep. Ook kan je zoon of dochter in de speciale beweegstudio les krijgen in bijvoorbeeld yoga, judo dans en gym. Verder zijn er iedere dag uitdagende activiteiten die passen bij de leeftijd van je kind. Buiten de veilige en vertrouwde groepsruimtes is nog meer te ontdekken.

Ook zijn er verschillende plekken om heerlijk buiten te spelen. Samen of alleen, dat mag natuurlijk ook altijd. De jongste kinderen hebben hun eigen speelruimte buiten. Verder is er een speelplein en een natuurlijke speeltuin. Zelfs de kinderkapper komt regelmatig langs. Gaat je kind mee op avontuur?

Vondellaan 35B
2332 AA Leiden

088 202 81 02
kdvvondellaan@wonderlandkinderopvang.nl

GGD inspectie rapport

304728962

Openingstijden

Ma. t/m vr. van 7.30 tot 18.30 uur m.u.v. officiële feestdagen.
Verlengde opvang is mogelijk van 7.00 tot 7.30 uur of 18.30 tot 19.00 uur.

Oudercommissie

ockdvvondellaan@wonderlandkinderopvang.nl

Pedagogisch werkplan

Beleid Veiligheid en Gezondheid

Locatie leider

Jody Warmerdam en Liesbeth Schelvis

Jody Warmerdam: “Het leukste van mijn werk? Andere mensen in hun kracht zetten. Mijn motto is: Doe de dingen waar je gelukkig en blij van wordt.”

Liesbeth Schelvis: “Ik begin mijn werkdag met een glimlach en een goede kop koffie samen met mijn collega’s om de dag op te starten. Je kunt mij altijd wakker maken voor een goede serie, shoppen en lekker eten & drinken!”

Waarom jij kiest voor Kinderdagverblijf Vondellaan

 • Deze locatie biedt een zee van ruimte, zowel binnen als buiten
 • Aparte babygroep
 • Ontwikkelingsgerichte opvang. Wij werken met de voorschoolse educatie (VE)
  methode Piramide (hyperlinken naar pagina 2. Opvang – ontwikkelingsgerichte
  opvang).
 • Volledig verzorgde opvang. Zo zorgen wij voor een gevarieerde verse warme maaltijd
  en je kind krijgt iedere dag vers fruit. De benodigde voedingsstoffen heeft je kind dus
  alvast binnen als je je kind bij ons ophaalt. Voor de kleinsten hebben wij Nutrilon 1 en
  2 zuigelingenvoeding. Wij zorgen ook voor luiers, zonnebrand en slaapzakjes. Dit
  alles is bij de prijs inbegrepen.

De pakketen die wij bieden

KDV 52-weken-pakket, KDV 48-weken-pakket

Wat bieden wij nog meer?

 • Professioneel, vertrouwde medewerkers met oog voor ontwikkeling en individuele aandacht
 • Een bewust voedingsbeleid met dagelijks aanbod van vers fruit
 • Begeleiding door onze eigen pedagoog en pedagogisch specialist
 • Ruilservice
 • Ouder-app, met regelmatige updates en foto’s

Opvanggroepen

We bieden opvang in baby-, dreumes- en peutergroepen (leeftijdsgerichte opvanggroep/horizontale groepsindeling)  als een verticale opvanggroep voor kinderen met gemengde leeftijden van 1 tot 4 jaar. Wij hebben vier opvanggroepen; babygroep Wolken (0 tot 1 jaar) met doorstroom naar (verticale) opvanggroep Spetters (1 tot 4 jaar), de Keien (0 tot 2 jaar) en de Sterren (2 tot 4 jaar). Beide type groepen hebben hun eigen kenmerken en voordelen.

Klik hier voor meer informatie en uitleg over opvanggroepen.

Voorschoolse educatie (VE) methode Piramide geeft ruimte voor ontwikkelingn

De pedagogisch medewerkers zijn opgeleid om met de VE-methode te werken, die erop gericht is om de ontwikkeling van het kind te stimuleren. Die methode is ontwikkeld door Cito en werkt met slimme combinaties van activiteiten en spel. Op een speelse manier worden alle ontwikkelingsgebieden zo extra gestimuleerd. Het gaat naast taalontwikkeling bijvoorbeeld om sociaal-emotionele, cognitieve en motorische ontwikkeling. Dit ontwikkelingsgericht werken begint in de babygroep en loopt door tot in de eerste twee groepen van de basisschool (vroegschoolse periode). Op deze manier werken we samen aan de doorgaande ontwikkelingslijn van je kind.

Blob 13552 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Doorstromen naar BSO

Het kinderdagverblijf werkt nauw samen met de BSO. De kinderen van 4 jaar oud kunnen doorstromen van het kinderdagverblijf naar de BSO. De stap is gemakkelijker omdat ze Wonderland al kennen en wij hen die begeleiding bieden. Ook bieden wij goede begeleiding richting de basisschool. De kinderen stromen niet automatisch door naar de BSO. Wil je gebruik maken van onze BSO, meld je kind dan op tijd aan.

Peuter opvang wonderland

Wonderland in Leiden

In hetzelfde pand van kinderdagverblijf Vondellaan zit ook buitenschoolse opvang Vondellaan. Handig wanneer je kinderen in verschillende leeftijdscategorieën hebt. Wonderland heeft in Leiden een kinderdagverblijf (0 tot 4 jaar) en 5 buitenschoolse opvang (4 tot 12 jaar) locaties, namelijk: Wonderland BSO Vondellaan (in hetzelfde pand als Kinderdagverblijf Vondellaan), BSO Damlaan, BSO Anne Frank, BSO De Morskring en SportBSO Leiden.  Verschillend van formaat, ligging en omgeving. Zo kun je kiezen wat het beste bij je past.

Gun je kind de beste ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk om je kind en jou een goede start te geven bij onze kinderopvang. Daarom bieden wij je graag een kennismaking en rondleiding op een locatie aan.
Kom dus gerust langs om sfeer te proeven en al je vragen stellen.

Benieuwd naar de kosten?
Reken het zelf gemakkelijk uit met onze kostencalculator