Hillegom | Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf Maasdamlaan

Hillegom

Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang onder één dak! Met aparte tuin voor de jongste kinderen en een groot speelplein voor de peuters. Opstapje naar het toekomstige IKC mogelijk.

Over de locatie

Dit kinderdagverblijf is gevestigd tegenover de R.K. basisschool Meer en Dorp in aanloop naar de opening van een nieuw integraal kindcentrum (IKC) in Hillegom.

Binnen speelt je kind op zijn eigen niveau in de royale binnenruimten, die helemaal passen bij de leeftijd. Via allerlei activiteiten stimuleren wij je kind op zijn ontdekkingstocht. De inrichting is bijna als thuis, met veel hout, lichte kleuren en knus licht. Buiten die vertrouwde binnenruimten is nog meer te ontdekken. Zo is er veel gelegenheid om heerlijk buiten te spelen. Alleen of samen met de andere kinderen bij Wonderland. Buiten kan je kind op ontdekkingstocht in de apart ingerichte tuin voor kinderen van 0 tot 2 jaar of rennen, springen en ravotten op het grote speelplein voor de peuters. Gaat je kind mee op avontuur?

Van der Duyn van Maasdamlaan 5
2181 XA Hillegom

088 202 81 50
kdvmaasdamlaan@wonderlandkinderopvang.nl

GGD inspectie rapport

190910185

Openingstijden

Ma. t/m vr. van 7.30 tot 18.30 uur m.u.v. officiële feestdagen.

Oudercommissie

ockdvmaasdamlaan@wonderlandkinderopvang.nl

Pedagogisch werkplan

Beleid Veiligheid en Gezondheid

Locatie leider

Amélie Binot

“Werken in de kinderopvang is voor mij een ware passie. Want wat is er mooier dan bij te mogen dragen aan de groei en ontwikkeling van een kind? Bij de Maasdamlaan gaan wij samen met de kinderen op avontuur. Er valt zoveel te leren en te beleven, samen op weg naar nieuwe ontdekkingen. In het weekend vind je mij voornamelijk buiten. Als coach langs het voetbal- en hockeyveld voor mijn kinderen of langs de zeekust, wanneer ik ga hardlopen. Ook ga ik graag naar restaurants, want genieten van lekker eten is mijn tweede passie.”

Waarom jij kiest voor Kinderdagverblijf Maasdamlaan

 • Deze locatie biedt een zee van ruimte, zowel binnen als buiten.
 • Ontwikkelingsgerichte opvang. Wij zijn gecertificeerd om te werken met de
  voorschoolse educatie (VE) methode Piramide (hyperlinken naar pagina 2. Opvang –
  ontwikkelingsgerichte opvang).
 • Volledig verzorgde opvang. Zo zorgen wij voor een gevarieerde verse warme maaltijd
  tussen de middag en je kind krijgt iedere dag vers fruit. Zo zijn de benodigde
  voedingsstoffen vast binnen als je je kind bij ons ophaalt. Voor de kleinsten hebben
  wij Nutrilon 1 en 2 zuigelingenvoeding. Wij zorgen ook voor luiers, zonnebrand en
  slaapzakjes. Dit alles is bij de prijs inbegrepen.

De pakketen die wij bieden

KDV 52-weken-pakket, KDV 48-weken-pakket

Wat bieden wij nog meer?

 • Professioneel, vertrouwde medewerkers met oog voor ontwikkeling en individuele aandacht.
 • Volledig verzorgde voorbereiding op de basisschool.
 • Een bewust voedingsbeleid met dagelijks aanbod van vers fruit.
 • Begeleiding door onze eigen pedagoog en pedagogisch specialist.

Opvanggroepen

We hebben een babygroep (0 tot 2 jaar/horizontale groep) en een gemengde dreumes/peuter opvanggroep voor kinderen van gemengde leeftijden van 1 tot 4 jaar (verticale groep). Beide type groepen hebben hun eigen kenmerken en voordelen.
Klik hier voor meer informatie en uitleg over de opvanggroepen.

Voorschoolse educatie (VE) methode Piramide geeft ruimte voor ontwikkeling

De pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om met de VE-methode te werken. Die is bedoeld om de ontwikkeling van je kind op allerlei vlak te stimuleren, al voordat je kind naar school gaat.

Doorstromen naar BSO

Het KDV werkt nauw samen met de BSO. De kinderen van 4 jaar oud kunnen doorstromen van het kinderdagverblijf naar de BSO. De stap is gemakkelijker omdat ze Wonderland al kennen en wij die begeleiding bieden. Ook bieden wij goede begeleiding richting de basisschool. De kinderen stromen niet automatisch door naar de BSO. Wil je gebruikmaken van onze BSO, meld je kind dan op tijd aan.

Wonderland in Hillegom

Het kinderdagverblijf en de BSO Maasdamlaan zitten in hetzelfde pand. Deze locatie biedt kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar onder één dak. Ideaal als je kinderen in verschillende leeftijden hebt.
Wonderland heeft in Hillegom: twee kinderdagverblijven (0 tot 4 jaar) namelijk Kinderdagverblijf Stationsweg en Kinderdagverblijf Maasdamlaan en vier buitenschoolse opvang (4 tot 12 jaar) locaties, namelijk: Wonderland BSO Maasdamlaan (in hetzelfde pand als Kinderdagverblijf Maasdamlaan), BSO Mariastraat (bij De Johannesschool), BSO De Fontein (in basisschool De Fontein), SportBSO Hillegom (in pand van voetbal- en handbalvereniging S.V. Hillegom). (hyperlinken naar die BSO loc.pagina’s). Verschillend van formaat, ligging en omgeving. Zo kun je kiezen wat het beste bij je past. De BSO’s zijn ook met elkaar te combineren en werken intensief met elkaar samen. Ook hebben we een zwemBSO. (hyperlink invoegen naar pagina ZwemBSO)

Nieuw integraal kindcentrum (IKC) in Hillegom & onze locatie Maasdamlaan

In aanloop naar de opening van een nieuw te bouwen IKC is enige tijd geleden onze locatie Maasdamlaan in Hillegom geopend. Kinderdagverblijf en BSO Maasdamlaan zitten in hetzelfde pand. Dit geeft de kinderen een fijne overgang van het kinderdagverblijf naar de buitenschoolse opvang. Handig als je kinderen in beide leeftijdscategorieën hebt.

Wonderland en Sophia Scholen hebben een samenwerking voor de start van een nieuw integraal kindcentrum (IKC) aan de Vossenlaan in Hillegom. De geplande opleverdatum van het IKC is december 2021, zodat na de kerstvakantie het nieuwe IKC in het nieuwe kalenderjaar 2022 in gebruik kan worden genomen. De R.K. basisschool Meer en Dorp in Hillegom maakt onder andere deel uit van Sophia Scholen.

De locatie Wonderland Maasdamlaan biedt ouders en kinderen nu al de mogelijkheid voor een opstapje naar de doorgaande leerlijn van 0 tot 13 jaar dat het nieuwe IKC straks biedt, waarin opvang en onderwijs goed op elkaar zijn afgestemd. De kinderen die op de locatie Wonderland Maasdamlaan starten, kunnen in de toekomst overstappen naar het IKC. Zo kon de doorgaande leerlijn in samenwerking met het onderwijs voor hen al in 2019 beginnen.

Een IKC is een voorziening waarin organisaties als onderwijs, kinderopvang en welzijnsactiviteiten voor kinderen zijn samengevoegd. Vanuit een gezamenlijke pedagogische visie bieden de partners de kinderen straks een doorgaande leerlijn, waarbij er aandacht is voor ieder individu en er ruimte is voor kinderen van 0 tot 13 jaar om zowel te spelen als te leren. In IKC Hillegom willen zij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot verantwoordelijke wereldburgers met een gezonde levensstijl, klaar voor de toekomst die voor hen ligt.

Gun je kind de beste ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk om je kind en jou een goede start te geven bij onze kinderopvang. Daarom bieden wij je graag een kennismaking en rondleiding op een locatie aan.
Kom dus gerust langs om sfeer te proeven en al je vragen stellen.

Benieuwd naar de kosten?
Reken het zelf gemakkelijk uit met onze kostencalculator