Kinderdagverblijf | Kinderopvang | Noordwijk

Kinderdagverblijf Appelhof

Noordwijk

Gelegen midden in de natuur op terrein van zorggroep ’s Heeren Loo tussen Noordwijk en Katwijk. Lekker veel buiten ontdekken. Met eigen moestuin.

Over de locatie

Het kleinschalige kinderdagverblijf Appelhof ligt op het terrein van ’s Heeren Loo, een zorggroep voor mensen met een beperking. Prachtig gelegen midden in een groene, gezonde en uitdagende omgeving. Op het terrein is ook een kinderboerderij en zijn er talloze plekken waar jouw kind onder begeleiding van de pedagogisch medewerker de natuur kan ontdekken. Bovendien is er veel ruimte om buiten te spelen. Op hetzelfde terrein ligt ook BuitenBSO Hertenlaan. Handig wanneer je kinderen in beide leeftijdscategorieën hebt.

Iedere dag bieden we activiteiten aan die helemaal passen bij de leeftijd van je kind. Natuurlijk mag je kind ook zelf op ontdekkingstocht. Dat kan binnen in de royale groepsruimte ingericht in speelhoeken. Lichte kleuren, veel hout en knus licht maken de sfeer huiselijk. Elke groep heeft een eigen binnenruimte. De baby-/dreumesgroep heeft ook een eigen buitenruimte. Daarnaast is er een gezamenlijke grote ontdektuin met een moestuin waar de kinderen kruiden, tomaten en aardbeien kweken. En waar ze, na het oogsten, heerlijk van smullen. Gaat je kind mee op avontuur?

Appelhof 16
2201 ZA Noordwijk

088 202 85 01
kdvappelhof@wonderlandkinderopvang.nl

GGD inspectie rapport

190870151

Openingstijden

Ma. t/m vr. van 7.00 tot 18.00 uur m.u.v. officiële feestdagen.
Flexibele opvang is mogelijk van 7.00-18.00 uur m.u.v. officiële feestdagen.
Verlengde opvang is mogelijk van 6.30 – 07.00 uur of van 18.00-18.30 uur.

Oudercommissie

ockdvappelhof@wonderlandkinderopvang.nl

Pedagogisch werkplan

Beleid Veiligheid en Gezondheid

Locatie leider

Juliëtte Bots

“Het leukste van mijn werk vind ik dat iedere dag anders is. In mijn werk heb ik te maken met zowel alle lagen van de organisatie als externe partijen. Ik word er blij van om iedere dag op de achtergrond een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de kinderen. Mijn motto is: wees je zelf, het leven is te kort om een ander te zijn.”

Waarom jij kiest voor Kinderdagverblijf Appelhof

 • Gevarieerd aanbod van leeftijdsgerichte activiteiten
 • Kinderopvang midden in het groen met eigen moestuin en ontdektuin
 • Flexibele opvang
 • Ontwikkelingsgerichte opvang. Wij werken met de voorschoolse educatie (VE)
  methode Piramide (hyperlinken naar pagina 2. Opvang – ontwikkelingsgerichte
  opvang).
 • Volledig verzorgde opvang. Zo zorgen wij voor een warme maaltijd tussen de middag
  en je kind krijgt iedere dag vers fruit. Je weet dus zeker dat de benodigde
  voedingsstoffen alvast binnen zijn als je je kind bij Wonderland ophaalt. Voor de
  kleinsten hebben wij Nutrilon 1 en 2 zuigelingenvoeding. Wij zorgen ook voor luiers,
  zonnebrand en slaapzakjes. Dit alles is bij de prijs inbegrepen.

De pakketen die wij bieden

KDV 52-weken-pakket, KDV flexibele opvang, KDV Verlengde opvang

Wat bieden wij nog meer?

 • Professioneel, vertrouwde medewerkers met oog voor ontwikkeling en individuele aandacht.
 • Volledig verzorgde voorbereiding op de basisschool.
 • Een bewust voedingsbeleid met dagelijks aanbod van vers fruit.
 • Begeleiding door onze eigen pedagoog en pedagogisch coach.

Flexibele opvang

Hiermee stem je de opvang optimaal af op jouw ritme. Zo kun je steeds wisselende dagen/dagdelen (maandag tot en met vrijdag) opvang aanvragen. En je opvang van tevoren aanpassen aan jouw wensen en behoeften.

Opvanggroepen

We hebben vier opvanggroepen. Er zijn leeftijdsgerichte (horizontale) opvanggroepen: een baby-/dreumesgroep van 0 tot 2 jaar, een dreumes-/peutergroep van 2 tot 4 jaar en een peuterplusgroep voor de oudste peuters van 3 jaar en ouder en een (verticale) opvanggroep voor kinderen met gemengde leeftijden van 0 tot 4 jaar oud. Klik hier voor meer informatie en uitleg over opvanggroepen.

Voorschoolse educatie (VE) methode Piramide geeft ruimte voor ontwikkeling

De pedagogisch medewerkers zijn opgeleid om met de VE-methode te werken, die erop gericht is om de ontwikkeling van het kind te stimuleren. Die methode is ontwikkeld door Cito en werkt met slimme combinaties van activiteiten en spel. Op een speelse manier worden alle ontwikkelingsgebieden zo extra gestimuleerd. Het gaat naast taalontwikkeling bijvoorbeeld om sociaal-emotionele, cognitieve en motorische ontwikkeling. Dit ontwikkelingsgericht werken begint in de babygroep en loopt door tot in de eerste twee groepen van de basisschool (vroegschoolse periode). Op deze manier werken we samen aan de doorgaande ontwikkelingslijn van je kind.

Blob 13552 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Doorstromen naar BSO

Het kinderdagverblijf werkt nauw samen met de BSO. De kinderen van 4 jaar oud kunnen doorstromen van het kinderdagverblijf naar de BSO. De stap is gemakkelijker omdat ze Wonderland al kennen en wij hen die begeleiding bieden. Ook bieden wij goede begeleiding richting de basisschool. De kinderen stromen niet automatisch door naar de BSO. Wil je gebruikmaken van onze BSO, meld je kind dan op tijd aan.

Wonderland in Noordwijk/Katwijk

Op hetzelfde terrein van ons kinderdagverblijf Appelhof, ligt ook BuitenBSO Hertenlaan. Handig wanneer je kinderen in beide leeftijdscategorieën hebt. Bij deze BuitenBSO zijn de kinderen de hele middag buiten. Alleen bij slecht weer spelen ze in onze BSO-ruimte De Herbergh, gevestigd in de manage. Daar is volop gevarieerd spel -en knutselmateriaal aanwezig. In Katwijk hebben wij daarnaast nog BSO Rijnsoever, gevestigd in sportcomplex Rijnsoever.

MededelingCorona (en sporten/sportactiviteiten)

Wij volgen de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de overheid rondom de opgelegde corona maatregelen. Op de website van de Rijksoverheid lees je meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten of deel te nemen aan een sportevenement. Deze pagina is ingedeeld in 6 delen: spelregels voor sport in het kort, wedstrijden en toernooien, binnen en buiten sporten, zwemmen, organisaties en medewerkers en sportevenementen en -activiteiten.

Gun je kind de beste ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk om je kind en jou een goede start te geven bij onze kinderopvang. Daarom bieden wij je graag een kennismaking en rondleiding op een locatie aan.
Kom dus gerust langs om sfeer te proeven en al je vragen stellen.

Benieuwd naar de kosten?
Reken het zelf gemakkelijk uit met onze kostencalculator