Mijn Wonderland

ONTSPANNING

Peuterspeelschool
Wonderland Bavo
Westergracht 3
2013 ZJ  Haarlem
T. 085 2733448

Contactpersoon:
Annelijn van Schrier

Contactformulier
Stuur een email

Openingstijden:
7.30 - 18.30 uur

LRK nummer: 956061473
GGD inspectierapport

Peuteropvang Wonderland Bavo


Peuteropvang Wonderland Bavo is gevestigd aan de Westergracht 3 in Haarlem West en biedt kinderopvang speciaal voor peuters van 2 tot 4 jaar oud. Peuterspeelschool (voorheen peuterspeelzaal) Wonderland Bavo  biedt peuteropvang net zoals op een kinderdagverblijf met volledig verzorgde opvang en ruimere openingstijden.

Wij bieden een uniek concept in Haarlem, waarbij uw kindje spelenderwijs zo goed mogelijk op de start van de basisschool wordt voorbereid. Hierdoor krijgt je kind een betere start op de basisschool en heeft je peuter daar de rest van de tijd op de basisschool voordeel en plezier van. De kinderen krijgen wekelijks extra bewegingsactiviteiten in de aangrenzende speelzaal aangeboden, zoals judo, yoga, gym, dansen of simpele beweegspelletjes. Deze activiteiten zijn speciaal afgestemd op de peuterleeftijd.

Ook buiten is er veel te beleven. In de deels overdekte groene buitenspeelplaats, ideaal in een stadse omgeving als Haarlem. Iedere dag gaan wij met de peuters buiten op stap om ze nieuwe ervaringen te laten beleven. Regelmatig gaan wij naar landgoed Elswout, naar het strand of duingebied de Zandwaaier of naar verschillende speeltuinen in de omgeving.
De pedagogisch medewerkers zijn opgeleid om met voorschoolse educatie te werken en verwerken deze leuke activiteiten in het dagelijkse ritme. Bij de voorschoolse educatie erkende (VE) methode Piramide staan de Nederlandse taalvaardigheid, oriëntatie op rekenen en de ontwikkeling van sociaal-emotionele vaardigheden centraal. Dankzij deze methode kunnen eventuele ontwikkelingsachterstanden bij kinderen zo vroeg mogelijk gesignaleerd worden.

De peutergroep heeft plek voor maximaal 16 peuters, waardoor de locatie een kleinschalig karakter heeft en het persoonlijk contact goed gewaarborgd is.

Als extra product kan er warme maaltijden aan het einde van de dag geserveerd worden. Naast het reguliere kinderopvang aanbod, is er ook de mogelijkheid om schooltijdenopvang tot 15 uur af te nemen.

  Hillegom23230 Annelijn Mariastraat
 

Annelijn is tijdelijk locatiehoofd van Wonderland Peuterspeelschool Bavo en buitenschoolse opvang Wonderland Bavo. Zij stuurt het team van toegewijde medewerkers aan.
Lees meer over de mensen in ons team.

 

Mocht je interesse hebben in de Peuteropvang, dan kun je via de onderstaande buttons een rondleiding aanvragen en/of inschrijven.

Wilt je na de start een rondleiding krijgen? Dan kun je de rondleiding alvast aanvragen. Wij nemen dan contact met je op voor het maken van een afspraak.

Enthousiast geworden? Interesse in opvang op deze locatie? Je kunt je kind nu inschrijven.

De peuterspeelschool Wonderland Bavo wordt dezelfde werkwijze gehanteerd als op de reguliere peuterspeelzalen. Het verschil met een huidige peuterspeelzaal en de peuterspeelschool Wonderland Bavo is dat wij reguliere kinderopvang aanbieden, net zoals op een kinderdagverblijf. We bieden volledig verzorgde opvang en met ruimere openingstijden. Net zoals bij een kinderdagverblijf kunnen sommige ouders bij de peuterspeelschool Wonderland Bavo ALLEEN gebruik maken van de kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst. Via deze kinderopvangtoeslag kunnen zij een tegemoetkoming krijgen in de opvangkosten. Dit is het geval als beide ouders werken, studeren of een inburgeringscursus volgen. Meer informatie hierover vind je op toeslagen.nl. Bij een reguliere peuterspeelzaal kunnen ouders namelijk OOK opvang krijgen dat deels wordt gesubsidieerd door de gemeente, waarbij het subsidiebeleid verschilt per gemeente.

  Hillegom23230 Annelijn Mariastraat
 

Annelijn is tijdelijk locatiehoofd van Wonderland Peuterspeelschool Bavo en buitenschoolse opvang Wonderland Bavo. Zij stuurt het team van toegewijde medewerkers aan.
Lees meer over de mensen in ons team.

Wonderland Peuterspeelschool Bavo onderscheidt zich door:

 • Kinderopvang van hoogstaande kwaliteit voor een vriendelijk tarief
 • Kleinschalige opvanglocatie & Peuteropvang
 • Begeleiding door eigen pedagoge
 • Gezond voedingsbeleid
 • Ontwikkelingsgerichte opvang. Wij werken met de VE (voorschoolse educatie) methode Piramide. De methode is erop gericht om de ontwikkeling van het kind te stimuleren. Lees verder wat de VE methode Piramide inhoudt en hoe wij dit bij Wonderland toepassen.
 • Volledig verzorgde opvang Lees verder
 • Professioneel, vertrouwde medewerkers met oog voor ontwikkeling en individuele aandacht
 • Ruime ruilservice
 • Wekelijkse bewegingsworkshops voor peuters zoals judo, yoga, dansen en gym
 • Groene, deels overkapte buitenspeelplaats
 • Focus op buiten, de kinderen gaan veel op stap
 • Volledig verzorgde voorbereiding op de basisschool

 

Wonderland in de media
Wonderland in de media
Wonderland Kinderopvang in TV programma LifestyleXperience van RTL4 (5 februari 2017)

 

Wonderland in de media
Wonderland in de media

 

Nieuwsberichten

Wonderland Kinderopvang steunt Stichting Panti Asu...
05 feb 2019 09:04Wonderland Kinderopvang steunt Stichting Panti Asuhan en helpt hiermee de kinderen in kindertehuizen in Indonesië aan een betere toekomst

Hillegom, 5 februari 2019 - Wist je dat Wonderland Kinderopvang de Stichting Panti Asuhan steunt met een structurele jaarlijkse financiële bijdrage? Stichting Panti Asuhan richt zich op de ondersteuning van de vier kindertehuizen van Vincentius in J  ... 

Bestuurders Wonderland Kinderopvang en Sophia scho...
13 dec 2018 14:17Bestuurders Wonderland Kinderopvang en Sophia scholen ondertekenen intentieverklaring voor start nieuw integraal kindcentrum in Hillegom

In aanloop op opening nieuw IKC medio 2021 opent Wonderland haar nieuwe locatie Wonderland Maasdamlaan per 4 maart 2019 in Hillegom   13 december 2018 - Vandaag hebben Richard Waterman, bestuurder van Wonderland Kinderopvang en Ronald de gro  ... 

Meer nieuws Wonderland Peuterspeelschool Bavo