BSO | Hillegom

BSO Meer en Dorp

Hillegom

Deze BSO is gevestigd in de R.K. basisschool Meer en Dorp in Hillegom en heeft een groot speelplein om heerlijk buiten te spelen.

Over de locatie

Deze locatie biedt je kind een zee van ruimte, zowel binnen als buiten. Door de goede samenwerking met de school is er veel verschillend materiaal om mee te spelen. Dat kan in de huiselijk ingerichte binnenruimte. Of buiten op het uitdagende schoolplein. Je kind kan iedere dag meedoen aan activiteiten die helemaal bij zijn of haar leeftijd passen. Ofwel zelf iets ondernemen. Zodat je kind van alles ontdekt en nieuwe ervaringen opdoet. De bouwstenen voor zijn/haar unieke bouwwerk.

In aanloop op de opening van een nieuw integraal kindcentrum (IKC) in Hillegom is enige tijd geleden deze locatie Meer en Dorp in Hillegom geopend. Als het IKC klaar is, kan je kind zo overstappen. Gaat je kind mee op avontuur?

Beeldmateriaal nieuw IKC in Hillegom
De bouw van het nieuwe IKC in Hillegom verloopt voorspoedig. Begin 2022 hopen wij de deuren te openen. Een innovatief kindcentrum, waarin onderwijs (basisschool Meer en Dorp) van Sophia Scholen) en Wonderland Kinderopvang nauw zullen gaan samenwerken.

 • Een impressie (Drone filmpje) van de buitenkant/voortgang van de bouw vind je via deze link.
  Beeldmateriaal: © Annemarie Spelten
 • Een impressie van het IKC (omgeving, buiten- en binnenkant) in bewegend beeld vind je via deze link. Beeldmateraal © Liag architecten en bouwadviseurs.

Wonderland BSO Meer en Dorp
Thorbeckelaan 40
2181 VD Hillegom

088 202 81 52
bsomaasdamlaan@wonderlandkinderopvang.nl

GGD inspectie rapport

281822311

Openingstijden

Schoolgaande weken: ma., di. en do. van 14.30 tot 18.30 uur m.u.v. officiële feestdagen. Op wo. en vr. is opvang bij BSO Mariastraat mogelijk.
Tijdens schoolvakanties, roostervrije dagen en studiedagen is BSO Meer en Dorp gesloten en dan is er de gehele dag vanaf 7.30 uur tot 18.30 uur opvang mogelijk bij BSO Mariastraat.

Voorschoolse opvang (VSO) is mogelijk vanaf BSO Mariastraat.

ZwemBSO is mogelijk vanaf BSO Mariastraat.

Oudercommissie

ocbsomaasdamlaan@wonderlandkinderopvang.nl

Pedagogisch werkplan

Beleid Veiligheid en Gezondheid

Locatie leider

Lieneke Goedhart

“Samen met het team zorgen we voor een plek waar kinderen zich veilig en vertrouwd voelen. Zodat ze helemaal zichzelf kunnen zijn en ze in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Elke dag opnieuw geniet ik ervan om te zien hoe de kinderen groeien, steeds weer nieuwe dingen ontdekken en ze net een stapje meer durven dan gisteren.”

Waarom jij kiest voor BSO Meer en Dorp

 • Deze locatie biedt een zee van ruimte, zowel binnen als buiten
 • Een groot speelplein voor de kinderen
 • Gevarieerd aanbod van activiteiten en leuke extra’s in de schoolvakanties

De pakketen die wij bieden

BSO 52-weken-pakket standaard, BSO 52-weken-pakket basis, BSO schoolweken-pakket, BSO vakantieweken-pakket, ZwemBSO, Voorschoolse opvang (VSO)

Wat bieden wij nog meer?

 • Professioneel, vertrouwde medewerkers met oog voor ontwikkeling en individuele aandacht
 • Een bewust voedingsbeleid met dagelijks aanbod van vers fruit
 • Begeleiding door onze eigen pedagoog en pedagogisch specialist
 • Ruilservice
 • Ouder-app, met regelmatige updates en foto’s

Opvanggroep

We hebben één verticale opvanggroep voor kinderen van gemengde leeftijden van 4 tot 12 jaar. Klik hier voor meer informatie en uitleg over opvanggroepen.

Opvang BSO tijdens schoolvakanties

In Hillegom hebben wij nog meer BSO-locaties (zie hieronder). Tijdens schoolvakanties, roostervrije dagen en studiedagen is BSO locatie Maasdamlaan gesloten en voegen wij groepen kinderen samen. De kinderen van BSO Maasdamlaan vangen wij dan op bij BSO Mariastraat. Maakt je kind gebruik van onze opvang op woensdag en/of vrijdag? Dan zal de opvang op die dagen worden verzorgd op de locatie BSO Mariastraat.

Wonderland in Hillegom

Het kinderdagverblijf en de BSO Maasdamlaan zitten in hetzelfde pand. Deze locatie biedt dus kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar onder één dak. Ideaal als je kinderen in verschillende leeftijden hebt.

Wonderland heeft in Hillegom: 2 kinderdagverblijven (0 tot 4 jaar) namelijk Kinderdagverblijf Stationsweg en Kinderdagverblijf Maasdamlaan en 4 buitenschoolse opvang (4 tot 12 jaar) locaties, namelijk: Wonderland BSO Maasdamlaan (in hetzelfde pand als Kinderdagverblijf Maasdamlaan), BSO Mariastraat (bij De Johannesschool), BSO De Fontein (in basisschool De Fontein), SportBSO Hillegom (in pand van voetbal- en handbalvereniging S.V. Hillegom). Iedere locatie is verschillend van formaat, ligging en omgeving. Zo kun je kiezen wat het beste bij jou en je kind past. We werken intensief met elkaar samen. Tijdens de vakanties voegen we BSO-groepen samen.

Blob 13552 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Verschillende BSO-locaties combineren kan.

De BSO-tarieven zijn gelijk.

Je kind kan bijvoorbeeld twee middagen naar de buitenschoolse opvang BSO Mariastraat (5 dagen per week open en biedt ook VSO & TSO) of BSO De Fontein (ma.,di.,do. open. Op wo. en vr. en gedurende schoolvrije dagen worden de kinderen opgevangen bij Wonderland Mariastraat) of ZwemBSO Hillegom (ma.,di.,do.) en één dag naar de SportBSO Hillegom (ma.,di.,do. open). Of andersom. Bij de SportBSO Hillegom kan jouw kind heerlijk sporten tijdens de BSO. Deze is gevestigd bij voetbal-en handbalvereniging S.V. Hillegom. Op deze locatie is extra aandacht voor sportgerichte activiteiten en sportworkshops voor de kinderen. Onder begeleiding van Wonderland sportcoördinatoren leren de kinderen de beginselen van diverse sporten. Hier hebben we altijd de beschikking over een voetbalveld. Ruimte genoeg voor jouw kind om zich heerlijk na schooltijd uit te kunnen leven.

School waar wij kinderen ophalen

Wij halen kinderen op van R.K. basisschool Meer en Dorp in Hillegom. In overleg kunnen de kinderen van andere scholen ook bij onze BSO geplaatst worden.

Nieuw integraal kindcentrum (IKC) in Hillegom & onze locatie Maasdamlaan

In aanloop naar de opening van een nieuw te bouwen IKC is enige tijd geleden onze locatie Maasdamlaan in Hillegom geopend. Kinderdagverblijf en BSO Maasdamlaan zitten in hetzelfde pand. Dit geeft de kinderen een fijne overgang van het kinderdagverblijf naar de buitenschoolse opvang. Handig als je kinderen in beide leeftijdscategorieën hebt.

 

Wonderland en Sophia Scholen hebben een samenwerking voor de start van een nieuw integraal kindcentrum (IKC) aan de Vossenlaan in Hillegom. De geplande opleverdatum van het IKC is december 2021, zodat na de kerstvakantie het nieuwe IKC in het nieuwe kalenderjaar 2022 in gebruik kan worden genomen. De R.K. basisschool Meer en Dorp in Hillegom maakt onder andere deel uit van Sophia Scholen.

 

De locatie Wonderland Maasdamlaan biedt ouders en kinderen nu al de mogelijkheid voor een opstapje naar de doorgaande leerlijn van 0 tot 13 jaar dat het nieuwe IKC straks biedt, waarin opvang en onderwijs goed op elkaar zijn afgestemd. De kinderen die op de locatie Wonderland Maasdamlaan starten, kunnen in de toekomst overstappen naar het IKC. Zo kon de doorgaande leerlijn in samenwerking met het onderwijs voor hen al in 2019 beginnen. 

 

Een IKC is een voorziening waarin organisaties als onderwijs, kinderopvang en welzijnsactiviteiten voor kinderen zijn samengevoegd. Vanuit een gezamenlijke pedagogische visie bieden de partners de kinderen straks een doorgaande leerlijn, waarbij er aandacht is voor ieder individu en er ruimte is voor kinderen van 0 tot 13 jaar om zowel te spelen als te leren. In IKC Hillegom willen zij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot verantwoordelijke wereldburgers met een gezonde levensstijl, klaar voor de toekomst die voor hen ligt.

MededelingCorona (en sporten/sportactiviteiten)

Wij volgen de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de overheid rondom de opgelegde corona maatregelen. Op de website van de Rijksoverheid lees je meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten of deel te nemen aan een sportevenement. Deze pagina is ingedeeld in 6 delen: spelregels voor sport in het kort, wedstrijden en toernooien, binnen en buiten sporten, zwemmen, organisaties en medewerkers en sportevenementen en -activiteiten.

Gun je kind de beste ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk om je kind en jou een goede start te geven bij onze kinderopvang. Daarom bieden wij je graag een kennismaking en rondleiding op een locatie aan.
Kom dus gerust langs om sfeer te proeven en al je vragen stellen.

Benieuwd naar de kosten?
Reken het zelf gemakkelijk uit met onze kostencalculator