BSO | Hillegom

BSO Mariastraat

Hillegom

Centraal in Hillegom gelegen, achter De Johannesschool. Met ruimte voor vier leeftijdsgroepen. Knutselen en timmeren in  handvaardigheidslokaal. En eigen groente en fruit kweken in de moestuin.

Over de locatie

Uniek is onze opvang in vier verschillende leeftijdsgroepen. Elke groep heeft binnen zijn eigen royale ruimte in huiselijke sfeer. Daar kan je kind meedoen aan activiteiten die helemaal bij zijn leeftijd passen. Of zelf iets ondernemen, dat kan natuurlijk ook. Buiten die vertrouwde groepsruimte is nog meer te beleven. In het handvaardigheidslokaal kan je kind naar hartenlust timmeren, knutselen en ontdekken wat je allemaal met hout, karton en wol kunt doen. En we spelen natuurlijk graag en veel buiten. Er zijn op deze locatie twee buitenspeelruimten om jong en ouder apart te laten spelen, rennen en ravotten.

Je kind krijgt hier beslist groene vingers. Hij/zij ontdekt er van alles over de natuur. Want de eigen moestuin nodigt uit om planten te verzorgen en eigen tomaten en aardbeien te kweken. Dat wordt smullen in de zomer! Zit je kind op muziek-, dans- of judoles? Dan halen en brengen wij je kind. En als je (ook) voor de ZwemBSO kiest, vervolgt je kind de zwemlessen, gewoon tijdens de opvang. Zo heb je als ouder meer tijd om op je vrije dag iets anders met je kind te doen. Gaat je kind mee op avontuur?

Benieuwd naar de voortgang van het IKC in Hillegom?
De bouw van het nieuwe IKC in Hillegom verloopt voorspoedig. Begin 2022 hopen wij de deuren te openen. Een innovatief kindcentrum, waarin onderwijs (basisschool Meer en Dorp) van Sophia Scholen) en Wonderland Kinderopvang nauw zullen gaan samenwerken.

 • Een impressie (Drone filmpje) van de buitenkant/voortgang van de bouw vind je via deze link.
  Beeldmateriaal: © Martine Groen-Bun.
 • Een impressie van het IKC (omgeving, buiten- en binnenkant) in bewegend beeld vind je via deze link. Beeldmateraal © Liag architecten en bouwadviseurs.

Mariastraat 20
2181 CT Hillegom

088 202 81 30
bsomariastraat@wonderlandkinderopvang.nl

GGD inspectie rapport

161337880

Openingstijden

Openingstijden

Schoolgaande weken: Gehele werkweek 14.30 – 18.30 uur m.u.v. officiële feestdagen. Wo. vanaf 12.00 – 18.30 uur. Vr. Is er vroege vrijdag opvang vanaf 11.30 uur.

Tijdens schoolvakanties, roostervrije dagen en studiedagen is er de gehele dag opvang vanaf 7.30 uur tot 18.30 uur.

Voorschoolse opvang (VSO) is mogelijk vanaf 7.30 tot 8.30 uur. Flexibel bij te boeken vanaf 7.00 uur.
Tussenschoolse opvang (TSO) verzorgen wij voor de Johannesschool.

Oudercommissie

ocbsomariastraat@wonderlandkinderopvang.nl

Pedagogisch werkplan

Beleid Veiligheid en Gezondheid

Locatie leider

Mariska Hoos

“Werken in de kinderopvang is mijn passie. Ik vind het mooiste dat ik met mijn team ervoor mag zorgen dat de kinderen een mooie kindertijd hebben. Waarin ze ontdekken wie ze zijn en wat ze leuk vinden om te doen. Ik geniet van het plezier en de vrijheid die de kinderen bij ons kunnen hebben om echt zichzelf te zijn en te ontwikkelen. In 't weekend vind je mij bij mijn gezin, mijn man en mijn drie kinderen. Samen zijn, leuke dingen doen. Ook vind ik het heerlijk nieuwe dingen te doen, die ik nog nooit gedaan heb en zo ook zelf steeds weer nieuwe ervaringen op te doen. Daarnaast kan ik echt genieten van een goed gesprek met een vriend of vriendin met een lekker borrelhapje erbij.”

Sfeerimpressie

Waarom jij kiest voor BSO Mariastraat

 • Deze locatie biedt een zee van ruimte, zowel binnen als buiten.
 • Haal- en brengservice naar de muziek-, dans- en judolessen. De muzieklessen
  worden verzorgd door muziekschool Hillegom.
 • Mogelijk tot volgen van diverse danslessen bij Martha de Rijk.(hyperlink)
 • Zwemles onder BSO-tijd.
 • Gevarieerd aanbod van activiteiten en extra activiteiten in de schoolvakanties.

De pakketen die wij bieden

BSO 52-weken-pakket standaard, BSO 52-weken-pakket basis, BSO schoolweken-pakket, BSO vakantieweken-pakket, Tussenschoolse opvang (TSO), Voorschoolse opvang (VSO)

Wat bieden wij nog meer?

 • Professioneel, vertrouwde medewerkers met oog voor ontwikkeling en individuele aandacht
 • Een bewust voedingsbeleid met dagelijks aanbod van vers fruit
 • Begeleiding door onze eigen pedagoog en pedagogisch specialist
 • Ruilservice
 • Ouder-app, met regelmatige updates en foto’s

ZwemBSO

Een combinatie met onze zwemBSO Hillegom is mogelijk en hierdoor bieden wij de unieke mogelijkheid om de zwemdiploma’s A, B en C te halen op de BSO. Als ouder ben je dan geen tijd meer kwijt aan het zwemonderwijs van jouw kind omdat de zwemlessen tijdens BSO tijd plaatsvinden. Samen leert jouw kind zwemmen met de vertrouwde kinderen van Wonderland. De zwemlessen van ZwemBSO Hillegom voor diploma A, B en C worden gegeven door zweminstructeurs van door zwembad SportPlaza in Heemstede. In het zwembad worden de kinderen begeleid door hun eigen pedagogische medewerkers en gediplomeerde zweminstructeurs. Inschrijven gaat via het zwembad zelf. Bij de ZwemBSO betaal je naast de reguliere BSO-kosten ook de kosten voor de zwemles (reguliere zwemlestarief) plus extra kosten voor het vervoer per taxibusje van en naar het zwembad.

Wil je kind naar de ZwemBSO en ook meedoen met een andere BSO? Dat kan. Het is ideaal dat je bij Wonderland deze ZwemBSO met andere BSO’s kunt combineren.

Opvanggroep

We hebben vijf (horizontale) opvanggroepen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Twee onderbouw, één middenbouw, één bovenbouw en één Topgroep. Deze laatste is een speciale groep voor de oudste kinderen.

Klik hier voor meer informatie en uitleg over opvanggroepen.

Blob 13552 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Wonderland in Hillegom

Wonderland heeft in Hillegom: twee kinderdagverblijven (0 tot 4 jaar) namelijk Kinderdagverblijf Stationsweg en Kinderdagverblijf Maasdamlaan en vier buitenschoolse opvang (4-12 jaar) locaties, namelijk: Wonderland BSO Maasdamlaan (in hetzelfde pand als kinderdagverblijf Maasdamlaan), BSO Mariastraat (bij De Johannesschool), BSO De Fontein (in basisschool De Fontein), SportBSO Hillegom (in pand van voetbal- en handbalvereniging S.V. Hillegom). Verschillend van formaat, ligging en omgeving. Zo kun je kiezen wat het beste bij je past. We werken intensief met elkaar samen. In de vakanties voegen we de BSO-groepen samen.

Een combinatie van verschillende BSO-locaties is mogelijk en de BSO-tarieven zijn gelijk.
Je kind kan bijvoorbeeld twee middagen naar de buitenschoolse opvang BSO Mariastraat (5 dagen per week open en biedt ook VSO en TSO) of BSO De Fontein (ma.,di.,do. open. Op wo., vr. en gedurende schoolvrije dagen worden de kinderen opgevangen bij Wonderland Mariastraat) of ZwemBSO Hillegom (ma.,di.,do.) en één dag naar de SportBSO Hillegom (ma.,di.,do. open). Of andersom. Bij de SportBSO Hillegom kan jouw kind heerlijk sporten tijdens de BSO. Deze is gevestigd bij voetbal-en handbalvereniging S.V. Hillegom. Op deze locatie is extra aandacht voor sportgerichte activiteiten en sportworkshops voor de kinderen. Onder begeleiding van Wonderland sportcoördinatoren leren de kinderen de beginselen van diverse sporten. Hier hebben we altijd de beschikking over een voetbalveld. Ruimte genoeg voor jouw kind om zich heerlijk na schooltijd uit te kunnen leven. 

Scholen waar wij kinderen ophalen

Wij halen kinderen op van meerdere scholen in Hillegom en omgeving, zoals De JohannesschoolDe FonteinDe GirafDe ToermalijnDe Daltonschool, de R.K. basisschool Meer en Dorp en de Savioschool. In overleg kunnen de kinderen van andere dan de hiergenoemde scholen ook bij onze BSO’s geplaatst worden. De kinderen halen wij dan ook op uit school. 

Nieuw integraal kindcentrum (IKC) in Hillegom & onze locatie Maasdamlaan

In aanloop naar de opening van een nieuw te bouwen IKC is enige tijd geleden onze locatie Maasdamlaan in Hillegom geopend. Kinderdagverblijf en BSO Maasdamlaan zitten in hetzelfde pand. Dit geeft de kinderen een fijne overgang van het kinderdagverblijf naar de buitenschoolse opvang. Handig als je kinderen in beide leeftijdscategorieën hebt.

Wonderland en Sophia Scholen hebben een samenwerking voor de start van een nieuw integraal kindcentrum (IKC) aan de Vossenlaan in Hillegom. De geplande opleverdatum van het IKC is december 2021, zodat na de kerstvakantie het nieuwe IKC in het nieuwe kalenderjaar 2022 in gebruik kan worden genomen. De R.K. basisschool Meer en Dorp in Hillegom maakt onder andere deel uit van Sophia Scholen.

De locatie Wonderland Maasdamlaan biedt ouders en kinderen nu al de mogelijkheid voor een opstapje naar de doorgaande leerlijn van 0 tot 13 jaar dat het nieuwe IKC straks biedt, waarin opvang en onderwijs goed op elkaar zijn afgestemd. De kinderen die op de locatie Wonderland Maasdamlaan starten, kunnen in de toekomst overstappen naar het IKC. Zo kon de doorgaande leerlijn in samenwerking met het onderwijs voor hen al in 2019 beginnen.

Een IKC is een voorziening waarin organisaties als onderwijs, kinderopvang en welzijnsactiviteiten voor kinderen zijn samengevoegd. Vanuit een gezamenlijke pedagogische visie bieden de partners de kinderen straks een doorgaande leerlijn, waarbij er aandacht is voor ieder individu en er ruimte is voor kinderen van 0 tot 13 jaar om zowel te spelen als te leren. In IKC Hillegom willen zij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot verantwoordelijke wereldburgers met een gezonde levensstijl, klaar voor de toekomst die voor hen ligt.

MededelingCorona (en sporten/sportactiviteiten)

Wij volgen de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de overheid rondom de opgelegde corona maatregelen. Op de website van de Rijksoverheid lees je meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten of deel te nemen aan een sportevenement. Deze pagina is ingedeeld in 6 delen: spelregels voor sport in het kort, wedstrijden en toernooien, binnen en buiten sporten, zwemmen, organisaties en medewerkers en sportevenementen en -activiteiten.

Gun je kind de beste ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk om je kind en jou een goede start te geven bij onze kinderopvang. Daarom bieden wij je graag een kennismaking en rondleiding op een locatie aan.
Kom dus gerust langs om sfeer te proeven en al je vragen stellen.

Benieuwd naar de kosten?
Reken het zelf gemakkelijk uit met onze kostencalculator