Baarn | BSO

BSO De Kleine Stad

Baarn

Centraal in Baarn. Sfeervolle groepsruimtes met keuken en kinderrestaurant. Timmeratelier, schilderatelier en circus- en theaterruimte met podium. Diverse buitenruimtes met ontdektuin.

Over de locatie

De ruimtes voor de verschillende groepen bij BSO De Kleine Stad zijn allemaal even ruim en huiselijk ingericht. Je kind kan er iedere dag meedoen aan activiteiten die helemaal bij zijn leeftijd passen. Deze BSO heeft ook een ‘kinderrestaurant’ waar we bakken en koken. Een timmeratelier, om onder begeleiding te knutselen, zagen en timmeren. Een schilderatelier, waar we kinderen begeleiden bij het schilderen en een circus/theaterruimte met verkleedkleren om te dansen, playbacken of lekker gek te doen. Natuurlijk mag je kind ook rustig een boek lezen, bouwen of met poppen spelen.

Verder gaan we vaak naar buiten om een frisse neus te halen. Even de energie kwijt raken na school, samen bewegen en spelen. Voor al het buiten spelen heeft BSO De Kleine Stad verschillende buitenruimtes waar je kind kan rennen, glijden of voetballen. Er zijn zelfs ‘ontdektuinen’ waar je kind iedere keer weer verrast wordt op zijn pad. Zand, water, klimtoestel en moestuin, alle ingrediënten voor avontuur zijn er.
Tijdens de ZwemBSO vervolgt je kind de zwemlessen tijdens de opvang. En speciaal voor jonge paardenmeisjes én -jongens zijn er workshops PaardrijBSO.

Maatkampweg 20
3742 XM Baarn

088 202 82 06
bsodekleinestad@wonderlandkinderopvang.nl

GGD inspectie rapport

202834414

Openingstijden

Schoolgaande weken: ma. t/m vr. tot 18.30 uur m.u.v. officiële feestdagen. Tijdens schoolweken vanaf 14 uur of om 12 uur geopend.

Tijdens schoolvakanties, roostervrije dagen en studiedagen is er de gehele dag
opvang vanaf 7.30 uur tot 18.30 uur.
Voorschoolse opvang (VSO) is mogelijk.

Verlengde opvang is mogelijk. Bij BSO De Kleine Stad kan je vroege opvang krijgen.
Flexibele opvang is mogelijk bij BSO De Kleine Stad.

Oudercommissie

ocbsodekleinestad@wonderlandkinderopvang.nl

Pedagogisch werkplan

Beleid Veiligheid en Gezondheid

Locatie leider

Wendy Beem

Werken in de kinderopvang is voor mij:

Erg waardevol. Ik vind het belangrijk dat de kinderen bij mij op de BSO plezier beleven en nieuwe ervaringen opdoen. Samen met mijn team zorgen wij ervoor dat de kinderen een fijne tijd hebben. Dit alles in een omgeving waarin vrije tijd en het maken van eigen keuzes centraal staan. Ik geniet van het plezier en de vrijheid die de kinderen hebben om echt zichzelf te zijn.

Sfeerimpressie

Waarom jij kiest voor BSO De Kleine Stad

 • Uitdagende binnen- en buitenruimtes met heuse ontdektuin
 • Opvang vóór schooltijd (VSO) en verlengde (vroege) opvang
 • Zwemles onder BSO-tijd
 • Gevarieerd aanbod van activiteiten plus extra’s in de schoolvakanties

De pakketen die wij bieden

ZwemBSO, Regulier of flexibel, Regulier: 52 weken standaard of 48 weken, Voorschoolse opvang (VSO), Workshops PaardrijBSO

Wat bieden wij nog meer?

 • Professioneel, vertrouwde medewerkers met oog voor ontwikkeling en individuele aandacht
 • Een bewust voedingsbeleid met dagelijks aanbod van vers fruit
 • Begeleiding door onze eigen pedagoog en pedagogisch specialist
 • Ruilservice
 • Ouder-app, met regelmatige updates en foto’s
Blob 13552 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Opvangpakketten – welke opvang is op deze locatie mogelijk?

 • Regulier of flexibel
 • Regulier: 52 weken standaard of 48 wekenVoorschoolse Opvang (VSO)
 • ZwemBSO
 • PaardrijBSO

 

Bij Wonderland BSO De Kleine Stad kun je kiezen tussen reguliere dagopvang of flexibele opvang.
Reguliere opvang wil zeggen opvang tijdens vaste dagen per week in een 52-of 48-weken-pakket tot 18.30 uur.
Flexibele opvang betekent dat je gebruikmaakt van opvang op regelmatig wisselende afgesproken uren per maand. Hiermee kun je de opvang van je kind optimaal afstemmen op jouw wensen. De minimale afname voor deze opvang is vier dagdelen per maand.
Bij het BSO 52-weken-pakket standaard vangt Wonderland je kind iedere week van het jaar op tot 18.30 uur. Het 52-weken-pakket standaard is inclusief 14 uur extra opvang tegoed/per contractdag. Bij het BSO 48-weken-pakket is er opvang geregeld tijdens 40 schoolweken en 8 vakantieweken.

Ook is er op deze locatie vervroegde of voorschoolse opvang (VSO) mogelijk voor 1 uur van 7.30-8.30 uur of voor 1,5 uur van 7.00-8.30 uur.

BSO Vervroegde opvang is alleen mogelijk op BSO De Kleine Stad.
Vervroegde openingstijden van 07.00 tot 07.30 uur tijdens de schoolvakanties, tegen betaling (alleen mogelijk bij BSO de Kleine Stad)

Tijdens de twaalf schoolvakantieweken spelen kinderen van alle BSO’s in Baarn samen. De vakantieopvang vindt plaats op de locaties BSO de Kleine Stad en BSO de Uitkijck, die dan open zijn van 07.30 tot 18.30 uur.

VSO vindt in Baarn plaats bij BSO De Kleine Stad en vanuit daar brengen wij de kinderen naar alle basisscholen in Baarn.

Zwem BSO

Hoe fijn is als je kind kan leren zwemmen of door kan gaan met de zwemlessen tijdens de BSO? En natuurlijk ook de zwemdiploma’s kan halen. Samen met vriendjes en vriendinnetjes van BSO Wonderland leert jouw kind veilig zwemmen. De zwemlessen voor diploma A en B worden gegeven door gediplomeerde zweminstructeurs van Zwembad De Trits.
Wil je kind naar de ZwemBSO en ook meedoen met een andere BSO? Dat kan. Ideaal is dat je bij Wonderland de ZwemBSO met andere BSO’s kunt combineren.

Opvanggroepen

We hebben 7 verschillende opvanggroepen: Eigenwijs (10 tot 12 jaar), Sterrenpaleis (8 tot 10 jaar), Ruimteschip 1.0 (6 tot 8 jaar), Ruimteschip 2.0 (6 tot 8 jaar), Toverkasteel (4 tot 7 jaar), de Boomhut (4 tot 7 jaar) en Villa Vrolijk (4 tot 7 jaar). 

Wonderland in Baarn

In het pand van BSO De Kleine Stad is ook het kinderdagverblijf van Wonderland gehuisvest. Dat is handig als je kinderen van verschillende leeftijden hebt. De BSO werkt nauw samen met het kinderdagverblijf.
Wonderland heeft in Baarn drie kinderdagverblijven (0 tot 4 jaar), een peuterspeelzaal De Uitkijck (2 tot 4 jaar) en vier BSO (4 tot 12 jaar) locaties in Baarn, namelijk: Wonderland BSO De Kleine Stad, Wonderland BSO De Uitkijck, Wonderland SportBSO Baarn en Wonderland BSO Jan Steenlaan. Iedere locatie heeft een unieke grootte, ligging en omgeving. Zo kun je kiezen wat het beste bij je kind past. BSO’s zijn met elkaar te combineren.

Blob 13552 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Scholen waar wij kinderen ophalen

Wij halen kinderen op van alle basisscholen in Baarn.

MededelingCorona (en sporten/sportactiviteiten)

Wij volgen de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de overheid rondom de opgelegde corona maatregelen. Op de website van de Rijksoverheid lees je meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten of deel te nemen aan een sportevenement. Deze pagina is ingedeeld in 6 delen: spelregels voor sport in het kort, wedstrijden en toernooien, binnen en buiten sporten, zwemmen, organisaties en medewerkers en sportevenementen en -activiteiten.

Gun je kind de beste ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk om je kind en jou een goede start te geven bij onze kinderopvang. Daarom bieden wij je graag een kennismaking en rondleiding op een locatie aan.
Kom dus gerust langs om sfeer te proeven en al je vragen stellen.

Benieuwd naar de kosten?
Reken het zelf gemakkelijk uit met onze kostencalculator