BSO | Hillegom

BSO De Fontein

Hillegom

Kleinschalige locatie met een zee van ruimte, gevestigd in basisschool de Fontein in Hillegom. Je kind loopt direct door van school naar de BSO. Met extra veel speelmaterialen.

Over de locatie

Deze kleinschalige locatie biedt je kind een zee van ruimte, zowel binnen als buiten. Door de goede samenwerking met de school is er veel verschillend materiaal om mee te spelen. Dat kan in de huiselijk ingerichte binnenruimte of buiten op het uitdagende schoolplein. Je kind kan hier iedere dag meedoen aan activiteiten die helemaal bij zijn/haar leeftijd passen. Ofwel zelf iets ondernemen. Zodat hij/zij van alles ontdekt en nieuwe ervaringen opdoet. De bouwstenen voor zijn/haar unieke bouwwerk.

We hebben op deze locatie twee groepsruimten. Eén daarvan ligt tussen de schoolklassen. Je kind loopt dus moeiteloos door van school naar de BSO. Ook is er een groepsruimte boven in de school. Op woensdag, vrijdag en gedurende schoolvrije dagen spelen kinderen samen met elkaar en worden ze opgevangen bij Wonderland Mariastraat.

Kies je (ook) voor de ZwemBSO dan vervolgt je kind de zwemlessen, gewoon tijdens de opvang. Zo heb je als ouder meer tijd om op je vrije dag iets anders met je kind te doen.

Gaat je kind mee op avontuur?

Benieuwd naar de voortgang van het IKC in Hillegom?
De bouw van het nieuwe IKC in Hillegom verloopt voorspoedig. Begin 2022 hopen wij de deuren te openen. Een innovatief kindcentrum, waarin onderwijs (basisschool Meer en Dorp) van Sophia Scholen) en Wonderland Kinderopvang nauw zullen gaan samenwerken.

 • Een impressie (Drone filmpje) van de buitenkant/voortgang van de bouw vind je via deze link.
  Beeldmateriaal: © Martine Groen-Bun.
 • Een impressie van het IKC (omgeving, buiten- en binnenkant) in bewegend beeld vind je via deze link. Beeldmateraal © Liag architecten en bouwadviseurs.

Willem de Rijkelaan 13
2181 TA Hillegom

088 202 81 29
bsodefontein@wonderlandkinderopvang.nl

GGD inspectie rapport

200317465

Openingstijden

Schoolgaande weken: ma., di. en do. van 14.30 – 18.30 uur m.u.v. officiële feestdagen. Zowel wo. vanaf 12.00 – 18.30 uur als vr. is er vroege vrijdag opvang vanaf 11.30 uur bij BSO Mariastraat.
Tijdens schoolvakanties, roostervrije dagen en studiedagen is er op ma., di. en do. op BSO De Fontein de gehele dag opvang vanaf 07.30 tot 18.30 uur. En op wo. en vr. vanaf BSO Mariastraat.
Voorschoolse opvang (VSO) is mogelijk vanaf 7.30 tot 8.30 uur bij BSO Mariastraat. Flexibel bij te boeken vanaf 7.00 uur.

Oudercommissie

ocbsodefontein@wonderlandkinderopvang.nl

Pedagogisch werkplan

Beleid Veiligheid en Gezondheid

Locatie leider

Mariska Hoos

“Werken in de kinderopvang is mijn passie. Ik vind het mooiste dat ik met mijn team ervoor mag zorgen dat de kinderen een mooie kindertijd hebben. Waarin ze ontdekken wie ze zijn en wat ze leuk vinden om te doen. Ik geniet van het plezier en de vrijheid die de kinderen bij ons kunnen hebben om echt zichzelf te zijn en te ontwikkelen. In 't weekend vind je mij bij mijn gezin, mijn man en mijn drie kinderen. Samen zijn, leuke dingen doen. Ook vind ik het heerlijk nieuwe dingen te doen, die ik nog nooit gedaan heb en zo ook zelf steeds weer nieuwe ervaringen op te doen. Daarnaast kan ik echt genieten van een goed gesprek met een vriend of vriendin met een lekker borrelhapje erbij.”

Sfeerimpressie

Waarom jij kiest voor BSO De Fontein

 • Deze locatie biedt een zee van ruimte, zowel binnen als buiten
 • Zwemles onder BSO-tijd
 • Gevarieerd aanbod van activiteiten en extra activiteiten in de schoolvakanties

De pakketen die wij bieden

BSO 52-weken-pakket standaard, BSO 52-weken-pakket basis, BSO schoolweken-pakket, BSO Voorschoolse opvang, ZwemBSO

Wat bieden wij nog meer?

 • Professioneel, vertrouwde medewerkers met oog voor ontwikkeling en individuele aandacht
 • Een bewust voedingsbeleid met dagelijks aanbod van vers fruit
 • Begeleiding door onze eigen pedagoog en pedagogisch specialist
 • Ruilservice
 • Ouder-app, met regelmatige updates en foto’s

ZwemBSO

Hoe fijn is als je kind kan leren zwemmen of door kan gaan met de zwemlessen tijdens de BSO? En natuurlijk ook de zwemdiploma’s A, B en C kan halen. Samen met vriendjes en vriendinnetjes van BSO Wonderland leert jouw kind veilig zwemmen. De zwemlessen worden gegeven door gediplomeerde zweminstructeurs van zwembad SportPlaza in Heemstede. In het zwembad worden de kinderen begeleid door hun eigen pedagogische medewerkers en gediplomeerde zweminstructeurs. Inschrijven gaat via het zwembad zelf. Bij de ZwemBSO betaal je naast de reguliere BSO-kosten ook de kosten voor de zwemles (reguliere zwemlestarief) plus extra kosten voor het vervoer per taxibusje van en naar het zwembad.

Wil je kind naar de ZwemBSO en ook meedoen met een andere BSO? Dat kan. Ideaal is dat je bij Wonderland deze zwemBSO met andere BSO’s kunt combineren.

Opvanggroep

We hebben twee verticale opvanggroepen voor kinderen met gemengde leeftijden van 4 tot 12 jaar. Klik hier voor meer informatie en uitleg over opvanggroepen. 

Wonderland in Hillegom

Wonderland heeft in Hillegom: 2 kinderdagverblijven (0 tot 4 jaar) namelijk Kinderdagverblijf Stationsweg en Kinderdagverblijf Maasdamlaan en 4 buitenschoolse opvang (4 tot 12 jaar) locaties, namelijk: Wonderland BSO Maasdamlaan (in hetzelfde pand als Kinderdagverblijf Maasdamlaan), BSO Mariastraat (bij de Johannesschool), BSO De Fontein (in basisschool De Fontein) en SportBSO Hillegom. Verschillend van formaat, ligging en omgeving. Zo kun je kiezen wat het beste bij je past. We werken intensief met elkaar samen. Tijdens de vakanties voegen we BSO-groepen samen.

Blob 13552 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Een combinatie van verschillende BSO-locaties is mogelijk en de BSO-tarieven zijn gelijk.
Je kind kan bijvoorbeeld twee middagen naar de buitenschoolse opvang BSO Mariastraat (5 dagen per week open en biedt ook VSO en TSO) of BSO De Fontein (ma.,di.,do. open. Op wo., vr. en gedurende schoolvrije dagen worden de kinderen opgevangen bij Wonderland Mariastraat) of ZwemBSO Hillegom (ma.,di.,do.) en één dag naar de SportBSO Hillegom (ma.,di.,do. open). Of andersom. Bij de SportBSO Hillegom kan jouw kind heerlijk sporten tijdens de BSO. Deze is gevestigd bij voetbal-en handbalvereniging S.V. Hillegom. Op deze locatie is extra aandacht voor sportgerichte activiteiten en sportworkshops voor de kinderen. Onder begeleiding van Wonderland sportcoördinatoren leren de kinderen de beginselen van diverse sporten. Hier hebben we altijd de beschikking over een voetbalveld. Ruimte genoeg voor jouw kind om zich heerlijk na schooltijd uit te kunnen leven

Scholen waar wij kinderen ophalen

Wij halen kinderen op van meerdere scholen in Hillegom en omgeving, zoals De JohannesschoolDe FonteinDe GirafDe ToermalijnDe Daltonschool, de R.K. basisschool Meer en Dorp en de Savioschool. In overleg kunnen de kinderen van andere dan de hiergenoemde scholen ook bij onze BSO’s geplaatst worden. De kinderen halen wij dan ook op uit school.

Nieuw integraal kindcentrum (IKC) in Hillegom & onze locatie Maasdamlaan

In aanloop naar de opening van een nieuw te bouwen IKC is enige tijd geleden onze locatie Maasdamlaan in Hillegom geopend. Kinderdagverblijf en BSO Maasdamlaan zitten in hetzelfde pand. Dit geeft de kinderen een fijne overgang van het kinderdagverblijf naar de buitenschoolse opvang. Handig als je kinderen in beide leeftijdscategorieën hebt.

Wonderland en Sophia Scholen hebben een samenwerking voor de start van een nieuw integraal kindcentrum (IKC) aan de Vossenlaan in Hillegom. De geplande opleverdatum van het IKC is december 2021, zodat na de kerstvakantie het nieuwe IKC in het nieuwe kalenderjaar 2022 in gebruik kan worden genomen. De R.K. basisschool Meer en Dorp in Hillegom maakt onder andere deel uit van Sophia Scholen.

De locatie Wonderland Maasdamlaan biedt ouders en kinderen nu al de mogelijkheid voor een opstapje naar de doorgaande leerlijn van 0 tot 13 jaar dat het nieuwe IKC straks biedt, waarin opvang en onderwijs goed op elkaar zijn afgestemd. De kinderen die op de locatie Wonderland Maasdamlaan starten, kunnen in de toekomst overstappen naar het IKC. Zo kon de doorgaande leerlijn in samenwerking met het onderwijs voor hen al in 2019 beginnen.

Een IKC is een voorziening waarin organisaties als onderwijs, kinderopvang en welzijnsactiviteiten voor kinderen zijn samengevoegd. Vanuit een gezamenlijke pedagogische visie bieden de partners de kinderen straks een doorgaande leerlijn, waarbij er aandacht is voor ieder individu en er ruimte is voor kinderen van 0 tot 13 jaar om zowel te spelen als te leren. In IKC Hillegom willen zij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot verantwoordelijke wereldburgers met een gezonde levensstijl, klaar voor de toekomst die voor hen ligt.

MededelingCorona (en sporten/sportactiviteiten)

Wij volgen de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de overheid rondom de opgelegde corona maatregelen. Op de website van de Rijksoverheid lees je meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten of deel te nemen aan een sportevenement. Deze pagina is ingedeeld in 6 delen: spelregels voor sport in het kort, wedstrijden en toernooien, binnen en buiten sporten, zwemmen, organisaties en medewerkers en sportevenementen en -activiteiten.

Gun je kind de beste ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk om je kind en jou een goede start te geven bij onze kinderopvang. Daarom bieden wij je graag een kennismaking en rondleiding op een locatie aan.
Kom dus gerust langs om sfeer te proeven en al je vragen stellen.

Benieuwd naar de kosten?
Reken het zelf gemakkelijk uit met onze kostencalculator