BSO | Leiden

BSO Damlaan

Leiden

Gelegen in speeltuinvereniging Morschkwartier in de Lage Mors in Leiden. Grote binnenruimte met keuken voor heerlijk kokkerellen. Ieder kind is gratis lid van de speeltuin.

Over de locatie

In de grote binnenruimte van deze BSO hebben de kinderen alle ruimte. In de speelhoek is het heerlijk om je eigen fantasiespel te spelen, een boekje te lezen of lekker te chillen. Aan tafel is er alle plek om een reuze treinbaan te bouwen, een spelletje te doen of je creatief uit te leven. In de grote keuken ruikt het vaak heerlijk als de kinderen er hun culinaire kunsten vertonen. Wil je kind een smoothie maken? Iedere dag kan hij/zij meedoen aan onze uitdagende activiteiten die bij de leeftijd van je kind passen. Of zelf iets ondernemen, dat mag natuurlijk ook.

In de speeltuin is het altijd heerlijk buiten spelen voor alle leeftijden. Je vindt er schommels, draaimolens en een klimschip. In de zomer testen we elkaars dijken in de waterbaan met stromend water. Kortom, veel buitenplezier, ook met regen, dankzij onze regenpakken. Je kind wordt gratis lid van de speeltuinvereniging. Kies je (ook) voor de ZwemBSO, dan vervolgt je kind de zwemlessen, gewoon tijdens de opvang. Zo heb je als ouder meer tijd om op je vrije dag iets anders met je kind te doen. Gaat jouw kind mee op avontuur?

Damlaan 2A
2332 XH Leiden

088 202 81 04
bsodamlaan@wonderlandkinderopvang.nl

GGD inspectie rapport

971880876

Openingstijden

Schoolgaande weken: ma., di. en do. van 14.30 tot 18.30 uur m.u.v. officiële feestdagen. Op wo. en vr. is er BSO-opvang mogelijk op BSO Vondellaan.
Tijdens schoolvakanties is de gehele dag vanaf 7.30 uur tot 18.30 uur op ma., di. en do. opvang op BSO Damlaan en op wo. en vr. op BSO Vondellaan.
Op roostervrije dagen en studiedagen vindt de opvang op BSO Vondellaan plaats.
Voorschoolse opvang (VSO) is mogelijk van 7.30-8.30 uur op BSO Vondellaan.

Oudercommissie

ocbsodamlaan@wonderlandkinderopvang.nl

Pedagogisch werkplan

Beleid Veiligheid en Gezondheid

Locatie leider

Jody Warmerdam en Liesbeth Schelvis

Jody Warmerdam: “Het leukste van mijn werk? Andere mensen in hun kracht zetten. Mijn motto is: Doe de dingen waar je gelukkig en blij van wordt.”

Liesbeth Schelvis: “Ik begin mijn werkdag met een glimlach en een goede kop koffie samen met mijn collega’s om de dag op te starten. Je kunt mij altijd wakker maken voor een goede serie, shoppen en lekker eten & drinken!”

Waarom jij kiest voor BSO Damlaan

  • Deze locatie biedt een grote ruimte, zowel binnen als buiten
  • Ideaal gelegen in de mooie speeltuin Morschkwartier
  • Zwemles onder BSO-tijd
  • Gevarieerd aanbod van activiteiten en extra activiteiten in de schoolvakanties

De pakketen die wij bieden

BSO 52-weken-pakket standaard, BSO 52-weken-pakket basis, BSO schoolweken-pakket, BSO vakantieweken-pakket, BSO Voorschoolse opvang, ZwemBSO

Wat bieden wij nog meer?

  • Professioneel, vertrouwde medewerkers met oog voor ontwikkeling en individuele aandacht
  • Een bewust voedingsbeleid met dagelijks aanbod van vers fruit
  • Begeleiding door onze eigen pedagoog en pedagogisch specialist
  • Ruilservice
  • Ouder-app, met regelmatige updates en foto’s

ZwemBSO

Hoe fijn is als je kind kan leren zwemmen of door kan gaan met de zwemlessen tijdens de BSO? En natuurlijk ook de zwemdiploma’s A, B en C kan halen. Samen met vriendjes en vriendinnetjes van BSO Wonderland leert jouw kind veilig zwemmen. De zwemlessen worden gegeven door gediplomeerde zweminstructeurs van zwembad Poelmeer in Oegstgeest. Wil je kind naar de ZwemBSO en ook meedoen met een andere BSO? Dat kan. Ideaal is om bij Wonderland de ZwemBSO te combineren met de andere BSO’s.

Opvanggroep

Er is één verticale opvanggroep voor kinderen met gemengde leeftijden van 4 tot 12 jaar. Klik hier voor meer informatie en uitleg over opvanggroepen. 

Wonderland in Leiden

Wonderland heeft in Leiden een kinderdagverblijf (0 tot 4 jaar) en vijf buitenschoolse opvang (4 tot 12 jaar) locaties, namelijk: Wonderland BSO Vondellaan (in hetzelfde pand als KDV Vondellaan), BSO Damlaan, BSO Anne Frank, BSO De Morskring en SportBSO Leiden. Verschillend van formaat, ligging en omgeving. Zo kun je kiezen wat het beste bij je past. De locatie kinderdagverblijf/BSO Vondellaan is ideaal als voor als je kinderen in verschillende leeftijdscategorieën hebt. Een combinatie van verschillende BSO’s (waaronder de ZwemBSO) is mogelijk. We werken intensief met elkaar samen.

Blob 13552 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Scholen waar wij kinderen ophalen

Wij halen kinderen op van meerdere scholen in Leiden, zoals E.L.S., Pacelli, De Morskring en De Weerklank.

MededelingCorona (en sporten/sportactiviteiten)

Wij volgen de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de overheid rondom de opgelegde corona maatregelen. Op de website van de Rijksoverheid lees je meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten of deel te nemen aan een sportevenement. Deze pagina is ingedeeld in 6 delen: spelregels voor sport in het kort, wedstrijden en toernooien, binnen en buiten sporten, zwemmen, organisaties en medewerkers en sportevenementen en -activiteiten.

Gun je kind de beste ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk om je kind en jou een goede start te geven bij onze kinderopvang. Daarom bieden wij je graag een kennismaking en rondleiding op een locatie aan.
Kom dus gerust langs om sfeer te proeven en al je vragen stellen.

Benieuwd naar de kosten?
Reken het zelf gemakkelijk uit met onze kostencalculator