Onze groepen

bij het kinderdagverblijf

Blob 13435 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Bij Wonderland Kinderopvang kun je kiezen voor opvang in een groep met alleen eigen leeftijdsgenootjes of juist liever in een groep kinderen met gemengde leeftijden van 0 tot 4 jaar. We noemen dit ook wel leeftijdsgerichte opvang in een horizontale groep en opvang in een verticale groep. Beide soorten groepen hebben hun eigen kenmerken en voordelen.

I vorm zacht blauw

Leeftijdsgerichte opvang – horizontale groep

Kies je voor een horizontale groep, dan komt je kind in ofwel de babygroep, de dreumesgroep of de peutergroep.

O vorm turquoise

Babygroep

In het vertrouwde ritme van thuis zorgen onze medewerkers voor de opvang van je baby. Iedere dag weer, met veel liefde, passie en aandacht. Rust, hygiëne en veiligheid zijn een belangrijke basis voor de ontwikkeling van baby’s. Ieder kind heeft bij Wonderland daarom zijn eigen bedje om te kunnen rusten en slapen. Verder stimuleren we je baby in zijn ontwikkeling door activiteiten en speeltjes aan te bieden. Van verschillende materialen, kleuren en geluidjes. Geef je borstvoeding? Dan bewaren wij deze voor je in onze speciale vriezer. Of je komt naar je baby toe om zelf te voeden.

Dreumesgroep

Vanaf 1 jaar is je kind een dreumes. Zijn wereld wordt steeds een beetje groter. Hij kan niet wachten om met zijn eerste stapjes de wereld te ontdekken. Met open ogen kijkt hij de wereld in. Het naspelen van de ‘grote-mensen-wereld’ is een favoriet spel. Je dreumes maakt steeds meer eigen keuzes en ontwikkelt een eigen wil. Ook komen de taalontwikkeling en lichamelijke ontwikkeling op gang. Onze medewerkers stimuleren en begeleiden deze ontwikkelingen. Zij spelen in op de behoefte tot ontdekken met passende activiteiten, gesprekjes en liedjes.

Peutergroep

De peutergroep is voor je kind vanaf 2 jaar. Een peuter is steeds zelfstandiger: het ‘zelluf doen’ is begonnen. Peuters krijgen meer oog voor de mensen en andere kinderen om hen heen. Voorzichtig spelen ze af en toe met andere kinderen. Bij Wonderland doen we in de peutergroep ook samen activiteiten. Peuters hebben een levendige fantasie. Je vindt dan ook veel brandweermannen en prinsessen op Wonderland. Ieder kind krijgt de ruimte om zijn eigen ‘ik’ te ontdekken. Onze medewerkers begeleiden ze tijdens hun zoektocht naar normen en waarden.

Voordelen van kinderopvang in een horizontale groep:

 • Inspelen op het ontwikkelingsniveau van je kind en zijn of haar behoeften en interesses
 • Activiteiten en spelmateriaal zijn beter afgestemd op de leeftijd
 • Evenwichtig dagritme
 • Kinderen van dezelfde leeftijd spelen samen
 • In een aparte babygroep is er veel aandacht voor rust, hygiëne en veiligheid
 • Ouders herkennen gedrag en kunnen ervaringen uitwisselen
 • De groep blijft een uitdaging voor je kind

Kinderopvang in een verticale groep

Gemengde leeftijden van 0 tot 4 jaar

In onze verticale groepen worden kinderen van 0 tot 4 jaar in één groep bij elkaar opgevangen. De kinderen leren zo veel van elkaar. Jongere kinderen zien allerlei vaardigheden van de ouderen. En oudere kinderen leren veel van de omgang met jongere kinderen. De opvanggroep 0 tot 4 jaar is uitermate geschikt voor een kind dat gevoelig is voor veranderingen. En voor ouders die het prettig vinden als broertjes en zusjes in dezelfde groep zitten.

Voordelen van kinderopvang in een verticale groep:

 • Je kind kan de periode op het kinderdagverblijf in dezelfde groep blijven.
 • De medewerkers kennen je kind goed en spelen daardoor beter in op zijn of haar individuele behoeften.
 • De jongere kinderen leren van oudere kinderen, de oudere kinderen helpen de jongere kinderen.
 • Je kind wordt gestimuleerd in zijn of haar sociale vaardigheden, bijvoorbeeld rekening houden met elkaar.
 • Je kind doet op eigen niveau mee aan activiteiten. Een dreumes die al toe is aan een peuterspelletje doet met peuters mee. En andersom: een dreumes die wat minder goed meekomt, speelt met de babymaterialen.
 • Ouders en kinderen hebben meerdere jaren met dezelfde pedagogisch medewerkers te maken. Zo ontstaat een vertrouwensrelatie.
 • Ouders leren van elkaar en zien in dat bepaald gedrag leeftijdsgebonden kan zijn.

Wonderland heeft ook peuteropvang (2 tot 4 jaar) groepen!

Gun je kind de beste ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk om je kind en jou een goede start te geven bij onze kinderopvang. Daarom bieden wij je graag een kennismaking en rondleiding op een locatie aan.
Kom dus gerust langs om sfeer te proeven en al je vragen stellen.