Facebook Wonderland Groep  Instagram Wonderland Groep  YouTube Wonderland Groep  Linkedin Wonderland Groep

Mijn Wonderland

ONBEZORGD SPELEN

Nieuws

Professionele muzieklessen voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar

Wonderland Stationsweg Hillegom start vanaf vrijdag 2 februari met het aanbieden van professionele muzieklessen voor de kinderen van 1,5 tot 4 jaar in onze bewegingsruimte onder professionele begeleiding van een muziekdocent van de Hillegomse muziekschool. De kinderen, die opvang op ons kinderdagverblijf krijgen, kunnen op een vrolijke en speelse wijze kennismaken met muziek. In de cursus wordt muziek gecombineerd met bewegingsspelletjes, die op elk moment van de dag gebruikt kunnen worden. Er wordt veel gezongen en natuurlijk heel veel muziek gemaakt met allerlei soorten kindermuziekinstrumenten. Wonderland heeft een goede samenwerking met de Hillegomse muziekschool omdat sommige kinderen van de buitenschoolse opvang groepen, tijdens BSO daar muziekles krijgen.

De rol van muziek in de ontwikkeling van kinderen

Wij geloven allebei dat je met muziek een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van jouw kind. Al vanaf heel jonge leeftijd zijn kinderen geïnteresseerd in muziek. Samen muziek maken is leuk en bijna ieder kind heeft wel muziek waar hij of zij van houdt. Muziek maken en muziek luisteren is heel leerzaam. Kinderen leren van muziek luisteren heel goed ‘te luisteren’. En dan dus niet in de zin van ‘doen wat de ouders zegt’, maar in de zin van echt auditief (met het gehoor) luisteren. En dit goed kunnen luisteren heeft een positief effect op de taalontwikkeling. Jonge kinderen die vaak naar muziek luisteren, kunnen beter onderscheid maken tussen verschillende klanken. Dit helpt ze enorm bij het leren praten. Om muziek te kunnen maken moeten de verschillende hersendelen goed samenwerken. Het bespelen van een instrument vraagt om goede motoriek. Met muziek maken worden verbindingen in de hersenen tussen de motorische en zintuigelijke gebieden gestimuleerd. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die muziekles hebben gehad, beter kunnen schakelen tussen verschillende taken, makkelijker problemen kunnen oplossen en snel informatie kunnen verwerken. Maar bovenal staat het genieten van het muziek maken en het luisteren naar muziek voorop! Wij zorgen ervoor dat er altijd een pedagogisch medewerker tijdens deze lessen aanwezig is. Kinderen die meedoen moeten wel kunnen lopen en niet hoeven te slapen in de ochtend.

 

 

Data, tijden en kosten 8-lessenreeks muziekles

De lessen worden op de volgende vrijdagen van 10.00 tot 10.30 uur gegeven:
- 2, 9, 16, 23 februari 2018
- 9, 16, 23, 30 maart 2018
Mocht je nog twijfelen of dit iets voor jouw kind is, dan is er op vrijdag 19 januari een proefles van 10.00 – 10.30 uur.
Zo kan jouw kind kijken of hij/zij het leuk vindt. Kosten: 8-lessenreeks € 54 (doorgang: bij minimaal 5)

Inschrijven?

Leuk! Dit kan door middel van een e-mail te sturen naar: . Vermeld hier aub jouw naam, de naam van jouw kind en de groep van ons kinderdagverblijf waar jouw kind opvang heeft. Graag ontvangt de Hillegomse muziekschool de inschrijving vóór 26 januari 2018.

 

Hillegom MUZIEKLES jan2018

Onze overblijfkrachten (TSO medewerkers) worden door ons in het zonnetje gezet! Want dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan...

 

Nationale Overblijfdag 2017 Wonderland 2

 

 

Nationale Overblijfdag 2017 Wonderland

 

Dames bedankt voor jullie inzet!

Namens alle kinderen en het team van Wonderland Kinderopvang.

 

 

Van 10 tot en met 15 april 2017 is de Week van het Jonge Kind. Dit jaar is het thema Ieder kind is welkom! Diversiteit en Inclusie. Het openingscongres vindt plaats op 7 april in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. De Week van het Jonge Kind is voor iedereen die betrokken is bij de opvoeding en ontwikkeling, verzorging of begeleiding van het jonge kind. En heeft als doel aandacht vragen voor de eerste jaren van het kind en laten zien wat er mogelijk is voor jonge kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien.

Ook Wonderland Kinderopvang wil de best mogelijke start in het leven van het kind geven en daarom sponsoren wij graag de Week van het Jonge Kind. Wij bieden een goede basis voor later. Jonge kinderen zijn nieuwsgierig en willen graag de wereld ontdekken. In de eerste jaren ontwikkelt een kind zich in hoog tempo. Het is belangrijk dat kinderen volop de ruimte krijgen en uitgedaagd worden om zich te ontwikkelen. Bij Wonderland staat het aanbieden van verschillende ervaringen voor het kind centraal.

week van het jonge kind


Wil je meer weten over de Week van het Jonge Kind? Ga dan naar week van het jonge kind.
Op de website van de Week van het Jonge Kind staat ook een vermelding van Wonderland Kinderopvang: partners van de week van het jonge kind

 

Afgelopen vrijdag was de Grande finale van de Sterkste Schakel verkiezing waar Wonderland voor genomineerd was.

Helaas hebben wij de Sterkste Schakel Trofee niet mogen winnen, maar Wonderland Kinderopvang heeft wel een mooie 3e plaats behaald voor de beste website. We zijn trots dat wij als 3e van de 65 genomineerde zijn geworden.

Meer info over de winnaars

Wonderland Kinderopvang 3e beste website

Wonderland team met webdesigner Hanneke Verberne van IMW

Leiden, 15 februari 2017

Morskring opening 15feb2017Vandaag hebben Jan Diebels, directeur van basisschool de Morskring en Paula Bernsen, directeur van Wonderland Kinderopvang feestelijk de nieuwe locatie voor buitenschoolse opvang ‘Wonderland Morskring’ geopend. Deze ruimte voor buitensschoolse opvang is gevestigd in basisschool de Morskring in Leiden.

De kinderen en ouders kregen van Wonderland een goochelshow van de schoolgoochelaar John Negenkerken aangeboden en in de ruimte van de buitenschoolse opvang waren activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

De directie van Wonderland Kinderopvang onthulde de cadeaus voor de kinderen, waarmee ze buiten op het schoolplein kunnen spelen. Deze officiële feestelijke opening is het startsein voor de nog intensievere samenwerking tussen basisschool de Morskring en Wonderland Kinderopvang.

De ruimte van de buitenschoolse opvang ligt direct aan het speelplein van basisschool de Morskring en biedt ruimte voor kinderen van basisschool de Morskring en van meerdere scholen in Leiden. Het aangeboden materiaal en het activiteitenprogramma zijn afgestemd op de behoefte en ontwikkelingsfase van het kind.

 
20170215 115940 sm

Wonderland Kinderopvang heeft meerdere bestaande buitenschoolse opvang locaties in Leiden, zoals Wonderland Vondellaan, Wonderland de Speeltuin, Wonderland Sport&Spel en Wonderland Anne Frank. De zwemBSO van Wonderland biedt kinderen de mogelijkheid om in de tijd dat zij bij Wonderland verblijven hun zwemdiploma’s te halen.
Met Wonderland Sport&Spel kunnen kinderen onder professionele begeleiding sporten tijdens BSO tijd. Een combinatie van verschillende locaties is mogelijk.

Ouders kunnen kiezen uit verschillende opvangpakketten en op de website staat een kostencalculator voor Wonderland Morskring waar de nettokosten eenvoudig te berekenen zijn.
20170202 WonderlandKinderopvang nominatie sterkste schakel 2017 Wonderland is genomineerd voor “De Sterkste Schakel Trofee 2017”. Een ondernemersprijs in de regio Rijnland die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest klantgerichte onderneming in de regio Rijnland. Een hele eer en uiteraard een groot compliment voor al onze medewerkers, die zich dagelijks inzetten voor de kinderen en ouders.

Donderdag 2 februari waren de speeddate rondes met de genomineerden en hebben wij een presentatie aan de jury gegeven. Wij hebben de 3e plaats behaald voor de beste jurypresentatie en de website van Wonderland Kinderopvang behoort tot de 10 genomineerde beste websites. Hier zijn wij erg blij mee!

Lees verder over de nominatie en het verdere verloop van het traject.