BSO opvanggroepen

bij het buitenschoolse opvang

Blob 13478 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Bij Wonderland kun je kiezen voor een BSO-groep met alleen leeftijdsgenootjes. Of juist liever in een groep kinderen met gemengde leeftijden van 4 tot 12 jaar. We noemen dit ook wel leeftijdsgerichte opvang in een horizontale groep en opvang in een verticale groep. Beide soorten groepen hebben hun eigen kenmerken en voordelen.

I vorm zacht blauw
O vorm turquoise

Maar er is meer mogelijk bij onze BSO. Zo is er bij Wonderland speciale opvang tijdens vakanties en ook voorschoolse opvang (VSO) en tussenschoolse opvang (TSO). Verder hebben wij voor je kind ook een ZwemBSO, SportBSO, BuitenBSO en PaardrijBSO. De BSO’s zijn ook met elkaar te combineren. Kortom, genoeg ruimte voor je kind om in zijn/haar vrije tijd van alles te ontdekken en met Wonderland op avontuur te gaan.

Horizontale BSO-groep

Eigen leeftijd

De voordelen van een horizontale BSO-groep:

 • Inspelen op het ontwikkelingsniveau van je kind en zijn of haar behoeften en interesses
 • Activiteiten en spelmateriaal zijn beter afgestemd op de leeftijd
 • Ouders herkennen gedrag en kunnen ervaringen uitwisselen
 • Kinderen maken vrienden van dezelfde leeftijd en spelen samen
 • De groep blijft een uitdaging voor je kind
 • Evenwichtig dagritme

Wonderland heeft ook peuteropvang (2 tot 4 jaar) groepen!

V vorm geel

Verticale BSO-groep

Gemengd van 4 tot 12 jaar

In onze verticale BSO-groepen worden kinderen van 4 tot 12 jaar in één groep bij elkaar opgevangen. De kinderen leren hierdoor veel van elkaar. Jongere kinderen zien allerlei vaardigheden van de ouderen. En oudere kinderen leren veel van de omgang met jongere kinderen. De verticale BSO-groep is heel geschikt voor een kind dat gevoelig is voor veranderingen. En voor ouders die het prettig vinden als broertjes en zusjes in dezelfde groep zitten.

Voordelen van de verticale BSO-groep:

 • Je kind kan de hele periode op de BSO in dezelfde groep blijven.
 • De medewerkers kennen je kind goed en spelen daardoor beter in op zijn of haar individuele behoeften.
V vorm zacht blauw
 • De jongere kinderen leren van oudere kinderen, de oudere kinderen helpen de jongere kinderen.
 • Je kind wordt gestimuleerd in zijn of haar sociale vaardigheden, bijvoorbeeld rekening houden met elkaar.
 • Ouders leren van elkaar en zien in dat bepaald gedrag leeftijdsgebonden kan zijn.
 • Ouders en kinderen hebben meerdere jaren met dezelfde pedagogisch medewerkers te maken. Zo ontstaat een vertrouwensrelatie.
 • Je kind doet op eigen niveau mee aan activiteiten.
O vorm zacht blauw

Op de BSO-locatiepagina’s lees je welke opvanggroep(en) er zijn op de locatie van je keuze.

Vakantieopvang

Naar de BSO in de schoolvakantie

Vakantie bij Wonderland is ook echt vakantie. Het is dan tijd om extra leuke dingen te doen. Bij de BSO doen we dan vaak grotere activiteiten, zoals koken en uitgebreide spellen spelen. En we gaan eropuit naar een museum, het bos, een speelparadijs of het strand. Soms reizen we met de trein. Voor veel kinderen is dat een hele belevenis.

Ook in de schoolvakanties is je kind van harte welkom op de buitenschoolse opvang. Uiteraard met dezelfde professionele en enthousiaste begeleiding als in de schoolweken. De meeste BSO-locaties zijn geopend tussen 7.30 uur en 18.30 uur. Soms is de BSO tijdens de vakantie op een andere locatie. Je kind speelt dan samen met kinderen van een andere groep.

De openingstijden in de vakanties kunnen per locatie afwijken. Kijk op de locatiepagina voor de juiste informatie.

Voorschoolse opvang (VSO)

Opvang vóór schooltijd

Soms moet je als ouder eerder op pad en is er geen tijd om je kind rustig naar school te brengen. De voorschoolse opvang van Wonderland is dan een fijne oplossing.
Bij deze vorm van opvang is je kind vanaf 7.30 uur welkom bij Wonderland. Bij ons begint je kind rustig de dag. Met iets te drinken en een lekker stuk fruit. En vrij spelen met al het Wonderland speelgoed. Een van onze medewerkers brengt je kind op tijd naar school.
Let op: Sommige locaties hebben afwijkende VSO-tijden. Op de pagina van de locatie van je keuze vind je de juiste informatie.

Tussenschoolse opvang (TSO)

Opvang tussen de middag

Soms moet je als ouder eerder op pad en is er geen tijd om je kind rustig naar school te brengen. De voorschoolse opvang van Wonderland is dan een fijne oplossing.

Bij deze vorm van opvang is je kind vanaf 7.30 uur welkom bij Wonderland. Bij ons begint je kind rustig de dag. Met iets te drinken en een lekker stuk fruit. En vrij spelen met al het Wonderland speelgoed. Een van onze medewerkers brengt je kind op tijd naar school.

Let op: Sommige locaties hebben afwijkende VSO-tijden. Op de pagina van de locatie van je keuze vind je de juiste informatie.

13464 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

ZwemBSO, SportBSO, BuitenBSO, PaardrijBSO, en meer

ZwemBSO

De Wonderland ZwemBSO ontlast jou terwijl je kind eenmaal per week leert zwemmen en de zijn/haar diploma haalt. Zo blijft er voor jou en je kind meer tijd over om samen iets leuks te doen op je vrije dag. met andere kinderen van Wonderland.

Onze medewerkers halen de kinderen van de ZwemBSO bij school op en gaan daarna naar het zwembad. Daar krijgt je kind iets te eten en drinken. Daarna volgt het zijn/haar zwemles van die middag. Na de les kleden de kinderen zich onder begeleiding van onze medewerkers weer om en gaan naar Wonderland.

Tijdens de zwemlessen zijn onze medewerkers aanwezig in het zwembad. Er is dus altijd vertrouwde, extra begeleiding. De zweminstructeurs en de zwemcoördinator van het zwembad houden de zwemvorderingen goed bij. Op regelmatige basis kun je de zwemkunsten van je kind bewonderen tijdens de kijklessen.

Meer informatie over de locaties waar wij ZwemBSO aanbieden, inschrijven en tarieven vind je op de ZwemBSO pagina.

SportBSO

Is je kind ook zo dol op lekker actief bewegen en sporten? Dan is de SportBSO in Hillegom, Leiden en Baarn een fijne uitlaatklep na school. Onder begeleiding van sportinstructeurs geven wij ook sportworkshops en clinics. En de kinderen leren de beginselen van allerlei sporten. Een voetbalveld is er altijd. Kortom, ruimte genoeg voor je kind om zich na schooltijd heerlijk uit te leven.

Meer informatie over de locaties waar wij SportBSO aanbieden lees je op de locatiepagina’s van de BSO’s in Hillegom, Leiden en Baarn.

BuitenBSO

Op deze BSO zijn we elke middag buiten op pad om te ontdekken. Alleen bij heel slecht weer gaan we naar binnen voor een spelletje of om te knutselen. De BuitenBSO Hertenlaan (hyperlink) in Noordwijk is een fijne plek dichtbij het bos, de duinen en de zee. Meer informatie vind je op de locatiepagina.

PaardrijBSO

Is je kind een paardenmeisje of -jongen? Vanaf de BSO-locaties in Baarn bieden wij een PaardrijBSO aan en kan je kind workshops paardrijden volgen. Hiervoor hebben wij een samenwerking met de manage.
Meer informatie vind je op de pagina’s van de BSO-locaties van Baarn

Nieuwsgierig geworden? Kom eens kijken bij Wonderland

Gun je kind de beste ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk om je kind en jou een goede start te geven bij onze kinderopvang. Daarom bieden wij je graag een kennismaking en rondleiding op een locatie aan.
Kom dus gerust langs om sfeer te proeven en al je vragen stellen.