Wonderland Buitenschoolse opvang (BSO)

van je kind van 4 tot 12 jaar

Blob 13422 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Wat doet je kind het liefste in zijn of haar vrije tijd? Wil je kind samen spelen met andere kinderen of rustig zelf iets nieuws ontdekken? 

Blob 13430 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29 1
I vorm zacht blauw

Op de Wonderland BSO is van alles mogelijk

Onze medewerkers organiseren veel gave en uitdagende activiteiten. Bovendien is er veel ruimte voor eigen ideeën. En we brengen je kind naar ballet, sport of muziek. Of de zwem- of paardrijles natuurlijk.

Bouwwerk

Op de BSO gaat je kind samen met Wonderland op avontuur. Het maakt een ware ontdekkingsreis langs nieuwe ervaringen. Het gaat over ontdekken, ervaringen opdoen en mooie herinneringen maken. Allemaal bouwstenen voor zijn/haar unieke bouwwerk. Dit zorgt ervoor dat je kind en jij met plezier bij Wonderland naar binnenlopen.

V vorm geel
O vorm turquoise

Zichzelf zijn

Wij creëren een plek waar je kind zichzelf kan zijn, net als thuis. En we nemen de verantwoordelijkheid voor een paar uur van je over. Je kind kan rekenen op vaste medewerkers die luisteren en aandacht geven. Elke dag weer met dezelfde liefde en passie voor kinderen.

V vorm geel
Blob 13474 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Wat maakt ons anders?

Buitenschoolse opvang omvat opvang vóór (VSO) en na schooltijd (BSO), tussen de middag (TSO) en in vakanties (vakantieopvang).

O vorm zacht blauw
Blob 13451 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

We onderscheiden ons door:

  • Veel verschillende locaties en pakketten.
  • Combinaties van verschillende BSO’s mogelijk.
  • Begeleiding door eigen pedagoge en pedagogisch specialisten. Ieder kind een eigen mentor.
  • Divers aanbod. Je kind doet veel ervaringen op.
  • Aandacht voor sport, bewegen, cultuur en natuur. Unieke SportBSO, BuitenBSO, PaardrijBSO en ZwemBSO.
  • Speciale extra’s in vakantietijd.
  • Op sommige locaties ook kinderdagverblijf. Ideaal voor broertjes en zusjes.
V vorm geel

Waarom kiezen voor BSO bij Wonderland

Blob 13739 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29
display none
Opvang die bij je kind past

Wonderland heeft meerdere BSO-locaties. Iedere locatie heeft een eigen karakter, uitstraling en groepssamenstelling. Dit maakt dat je een opvanglocatie kunt kiezen die goed bij je kind en bij jou past.

Tijdens de periode op Wonderland maakt je kind een grote ontwikkeling door, van een kleuter tot en een 12-jarige. Om steeds af te stemmen welke locatie het best bij je kind past, nodigt Wonderland de kinderen af en toe uit om een middag te gaan kijken op een andere Wonderland locatie. Het is ook mogelijk om de opvang op verschillende locaties te combineren. Meer hierover vind je op de locatiepagina’s van de BSO. Ook kun je kiezen welk opvangpakket of opvanggroep het beste past. Zo is er bijvoorbeeld de keuze voor een groep met leeftijdsgenootjes (horizontale opvang) of juist met kinderen van 4 tot 12 jaar bij elkaar (verticale opvang).

Begeleiding door eigen pedagoge en pedagogisch specialist

Wonderland heeft een pedagoge in huis en pedagogisch specialisten per locatie. Zij zijn er om de pedagogische kwaliteit van onze medewerkers te waarborgen. Zo zorgen we met elkaar voor een veilige, gezonde en uitdagende opvang. Ook krijgt je kind bij ons een eigen mentor, die tevens aanspreekpunt is voor jou en je kind.

Beleef je avontuur!

Is je kind dol op muziek, techniek of schilderen? Op onze BSO krijgt je kind alle kans om te ontdekken wat hij of zij het allerleukste vindt en waar het goed in is. Dit leidt tot unieke ervaringen, de bouwstenen voor de toekomst van je kind. Samen met Wonderland is je kind op ontdekkingstocht. Onze medewerkers stimuleren dit door de kinderen uit te nodigen voor allerlei activiteiten en workshops.

Boordevol activiteiten

De kinderen van de buitenschoolse opvang hebben zelf een stem in de inrichting van de ruimte. En in het activiteitenprogramma. Soms is er een theaterhoek met verkleedkleren voor zelfbedachte toneelstukken. Plekken om heerlijk te knutselen of te tekenen zijn er ook altijd te vinden. Op de SportBSO’s kan je kind zijn energie kwijt en kennismaken met verschillende sporten. Sommige locaties hebben een eigen sportveld of gymzaal.

O vorm zacht blauw
V vorm geel
display none
Topgroep

Om de oudste kinderen op de BSO nieuwe uitdaging te bieden, is er bij Wonderland een Topgroep. Deze opvanggroep is een soort club voor de oudste kinderen met speciale activiteiten voor die leeftijd. In deze club zijn kinderen steeds zelfstandiger bezig. De Topgroep wordt begeleid door speciaal hiervoor opgeleide medewerkers.

Buitenspelen, de wereld om ons heen, eropuit

Buiten, in de omgeving van Wonderland is voor je kind ook een heleboel te ontdekken. Kinderen spelen daarom bij ons vaak buiten, in uitdagende speelruimtes. Op sommige locaties is er een moestuin, waar de kinderen zelf groente en fruit kweken en planten verzorgen. Zo trots als ze zijn na het oogsten… Bovendien, zelfgekweekte aardbeien, tomaten of appels smaken natuurlijk extra lekker.
Met de ouderwetse bolderkar trekken we er bovendien vaak op uit, de natuur in. Naar het bos, de duinen of het strand. Of naar de supermarkt, de kinderboerderij, de speeltuin of de BSO. Zo ontdekt je kind allemaal interessante plekken op zijn avontuur bij Wonderland.

Volledig verzorgde opvang

Op de buitenschoolse opvang biedt Wonderland volledige verzorging aan. Op de dag dat je kind naar Wonderland komt, hoef je als ouder nergens meer aan te denken. Eten en drinken wordt door Wonderland verzorgd. Je kinderen krijgt bij ons zoveel mogelijk gezonde producten. Op basis van advies van het voedingscentrum hebben wij een voedingsbeleid opgesteld.

I vorm geel
V vorm zacht blauw

Naar de basisschool én naar de BSO?

Gaat je kind bijna naar de basisschool of is hij of zij net gestart? Een spannende tijd. Hoe zal het gaan op school? Zal je zoon of dochter het leuk vinden en hoe zal het wennen gaan?

Vaak maken kinderen in deze periode ook hun start op de buitenschoolse opvang (BSO). Wij werken goed samen met bijna alle scholen. En sommige BSO-locaties zijn zelfs in een school gehuisvest.

Blob 13622 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29 1
Blob 13748 lilian fotografie wonderland kinderopvang brandingshoot website fotoshoot 2020 08 29

Wonderland vindt het belangrijk om je kind en jouzelf een goede start te geven bij ons op de opvang. Onze begeleiding begint daarom al voordat de opvang start. Allereerst door jullie samen bij ons te ontvangen voor een rondleiding. Zo kies je welke locatie het beste past. Vlak voor de start maken we verder kennis om de gang van zaken op de BSO te bespreken. En om jullie wensen en verwachtingen. Natuurlijk mag je zoon of dochter een keertje komen wennen om de start op de BSO soepel te maken.

Laat je kind mooie ervaringen opdoen.
Kom kijken bij Wonderland

Wij denken graag met je mee over je opvangwensen en we nodigen je uit om Wonderland en onze kwaliteiten zelf te ervaren. Wij vinden het belangrijk om je kind en jou een goede start te geven bij onze kinderopvang. Daarom bieden wij je graag een kennismaking en rondleiding op een locatie aan. Kom dus gerust langs om sfeer te proeven en al je vragen stellen.